Nem hagyja cserben az MTÜ a fesztiválpiacot

Hírek Figyelo.hu
700 millió forintos keretösszeggel megjelent az a pályázat, amely a COVID-járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500 fő feletti könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.

A pályázat célja az egyes könnyűzenei fesztiválok szervezőinek működési célú támogatása. A pályázati keretösszeg 699.650.000 forint, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség az 1 milliárd forintos vis maior keret terhére bocsát rendelkezésre.

A kiírás szerint támogatásban azon 500 fő feletti alkalmi zenés, táncos szabadtéri rendezvények részesülhetnek, amelyek zenei programja kifejezetten könnyűzene központú, belépőjegy-kötelesek, és minimum 3 egymást követő napon, legalább napi 2 könnyűzenei programmal kerülnek megrendezésre. További feltétel, hogy a fesztiválok 2020. előtt legalább 3 egymást követő évben megvalósultak, azonban idén a COVID-járvány miatti tiltás következtében elmaradtak, vagy csak jelentősen csökkentett programmal valósultak meg.

A pályázat során igényelhető támogatás minimum összege 1 000 000 forint, maximum összege a 2019. évi nettó fesztiváljegy-bevétel 10 százaléka, de legfeljebb 35 000 000 forint.

A támogatás mértéke: 100 százalék.

A támogatás folyósítása egy összegben, előlegként történik, a támogatás folyósításának nem feltétele saját forrás biztosítása, illetve rendelkezésre állása.

Egy fesztiválozó az O.Z.O.R.A. Fesztiválon a Tolna megyei Ozora közelében található Dádpusztán 2019. július 31-én. (MTI/Mohai Balázs)

A pályázati kiírás előkészítését a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálta, fesztiválszervezők és zeneiparban dolgozó szakemberek bevonásával. E célra munkacsoport alakult, melynek vezetője Lobenwein Norbert, fesztiválszervező, a Music Hungary Szövetség alelnöke. Tagjai: Borsa Kata, fesztiválszervező, a Magyar Fesztiválszövetség alelnöke, Ernhaft Attila, a Művészetek Völgye Fesztivál ügyvezetője, Márta István, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke, Podlovics Péter menedzser, az XLNT Booking vezetője, Tóth Gergely, a Supermanagement alapító tulajdonosa, Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnöke, zenész, Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

Az MTÜ célja a támogatással az, hogy a fesztiválpiac szereplői talpon maradjanak,

és a szektor újraindulásakor színvonalas programkínálatot és minőségi infrastruktúrát kínálhassanak a látogatók számára.

(Borítókép: Közönség a Mátrafüred-Sástón megrendezett Fekete Zaj Fesztiválon 2020. augusztus 22-én. (MTI/Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink