Nem ezt várták az Apple gyorsjelentése után

Hírek Figyelo.hu

Közel félévszázados történetének legjobb tavaszi gyorsjelentését adta ki kedden zárás után az Apple. Bár minden soron túlszárnyalta a várakozásokat a technológiai óriás, a zárás utáni kereskedésben mégis 2,1 százalékot esett a részvény árfolyama. Ami a Wall Street Journalnak nyilatkozó szakértők szerint azzal hozható összefüggésbe, hogy a menedzsment figyelmeztetést adott ki, miszerint lassulhat a vállalat növekedésének üteme.

A befektetőket aggasztja, hogy a technológiai vállalatok tudják-e tartani az eddigi tempót

– összegezte a VG.

Ahogy az amerikai tőzsdei lapnak nyilatkozó Gene Munster, a technológiai szektorra szakosodott Loup Ventures kockázatitőke-társaság ügyvezető partnere fogalmazott: a befektetők úgy vélik, hogy a jó időknek hamarosan vége szakad, s szerinte az esti eladások hátterében az állhat, hogy sokan kételkednek a növekedés fenntarthatóságában.

Míg Józsa Bence, az Equilor elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy

a gyorsjelentés előtti napokban közel 10 százalékos árfolyam emelkedést láthattunk, amit bő 2 százalékos esés követett.

Ami arra utalhat, hogy sokan játszottak a klasszikus „vedd meg a pletykát, add el a hírt” stratégiával. És most éppen profitrealizálás zajlik a szemünk előtt.

A 81,4 milliárd dolláros árbevétel 36,4 százalékos bővülést jelent éves bázison, s így 7,9 milliárd dollárral felülteljesítette a cég az elemzői várakozásokat.

Különösen az iPhone szegmens szerepelt jól. Amíg a konszenzus 34,6 milliárd dolláros árbevétellel számolt, a valóságban 39,6 milliárd dollárt realizált az Apple. Az EPS 1,3 dollárra nőtt, 29 centtel meghaladva a Wall Street becsléseit.

(Borítókép: MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink