Négymilliárddal nőtt a Corvinus büdzséje

Hírek Figyelo.hu
Idén rekordmagas pontszámokkal, átlagosan 456 ponttal vették fel a hallgatókat az egyetemre.

Idén rekordmagas ponthatárok voltak a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE)

– mondta az egyetem új rektora Takáts Előd, aki augusztus 1-től foglalja el a hivatalát. Az átlagos pontszámok idén 456 pont körül alakultak, egy évvel korábban pedig 438 pont volt.

Hozzátette: idén 24 százalékkal több felvételiző jelentkezett első helyen a Corvinus képzéseire, mint tavaly egy évvel korábban. Az angol nyelven induló képzésekre több, mint kétszer annyian jelentkeztek első helyen. Az alapszakokra felvett hallgatók 74 százaléka, a nappali mesterképzésre felvett hallgatóknak pedig a 85 százaléka tanulhat térítésmentesen, az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány által biztosított Corvinus Ösztöndíjprogram keretében. A legmagasabb pontszámokkal – 480 ponttal – az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodási szakra vettek fel hallgatókat.

Idén 26 milliárd forintból, tavaly pedig 22 milliárd forintból gazdálkodott az BCE

– válaszolta a VG kérdésre Anthony Radev az egyetem elnöke. Hozzátette: a négy milliárd forintos emelkedés egyrészt az osztalékbevételnek köszönhető, másrészt emelkedett a fizetős diákok száma is, és a kutatási projektek miatt is többletforrásokhoz jutottak.

A Covinus nem csak egy magyar karrierre, hanem egy nemzetközi karrierre is felkészíti a hallgatókat

– mondta a cikk szerint Takáts Előd. Cél, hogy egy regionális elit egyetem legyen a BCE.

Kihirdették a ponthatárokat

(Borítókép: A Budapesti Corvinus Egyetem, elõtérben a Szabadság híd 2020. szeptember 9-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink