Nagy Márton: Magyarország jó stratégiát választott

Hírek Járdi Roland
Komplex javaslatcsomagot dolgozott ki a magyar kormány az elektromos átállás felgyorsítására, ennek elemeit mutatta be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető a Világgazdaság kérdésére elmondta: jó döntés volt, hogy Magyarország elkötelezte magát az elektromos átállás mellett, a kulcs pedig Németország.

„Az a stratégia, amit Magyarország választott, az jó stratégia, de hogy milyen gyorsan fog történni az elektromos átállás az unióban, nem csak rajtunk múlik, a kulcs Németország” – mondta a Világgazdaságnak Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a kormány európai szintű járműipari akciótervére vonatkozó kezdeményezésének bemutatásán.

A tárcavezető hangsúlyozta, a kormány egyik prioritása az unió soros elnökeként a versenyképesség erősítése, ezt a célt szolgálja a bemutatott javaslatcsomag, ugyanis magas szintű koordinációra és célzott beavatkozásra van szükség az elektromos átállás felgyorsítása érdekében.

A probléma szerinte, hogy Európa egyre hátrébb kerül az elektromos autók tekintetében, miközben óriási eltérések vannak a tagállamok között, amin csak átfogó programmal lehet változtatni. Ezzel szemben Kína előrébb jár, emiatt ott már csökkentik a támogatásokat, tehát a piac egyre nagyobb szerepet kap.

Komplex javaslatcsomagot raktak le az asztalra:

  1. A első és legfontosabb kérdés a töltő-infrastruktúra fejlesztése: 50 kilométerenként létre kell hozni töltőállomásokat, a hálózatot le kell rakni.
  2. Az üzemanyagtöltő állomások 80 százalékán biztosítani kell az elektromos töltőegységet.
  3. Uniós szintű támogatási programra van szükség, amelyből a nyilvános és háztartási töltőállomások létrehozását kell segíteni.
  4. A villamosenergia hálózat-fejlesztése mellett egyszerűsíteni kell az engedélyezési eljárásokat.
  5. Állami szabályozás enyhítése szükséges a k+f, ipari megvalósítása, valamint a szén-dioxid-semleges járművek gyártása érdekében.
  6. A kereslet növelésére az unió polgárainak 45 ezer eurós, tisztán elektromos járművek vásárlására fordítható támogatást kell biztosítani.
  7. Flottafelújítási rendszer bevezetése a vállalatok számára.
  8. Az akkumulátorok vagy azok részeinek cseréjére vonatkozó technológiasemleges eljárások előmozdítása.
  9. Használt akkumulátorok kötelező újrafeldolgozása.
  10. Közlekedés fenntarthatóbbá tétele.

Jelezte, hogy munkacsoportra van szükség, amely rendszeresen ülésezik, ezt a bizottságnak is javasolni fogják, hogy a végén összeállítsa az akciótervet. Arra a kérdésre, hogy mekkora összeget igényelhet egy ilyen támogatási program, a miniszter 100 milliárd eurót mondott.

Nem lenne jó Magyarországnak egy kereskedelmi háború

Nagy Márton kitért arra is, hogy a bizottság júliustól védővámokat vet ki a kínai autógyártókra. Szerinte nem a vámok a problémásak, hanem az erre való reakciók, az, hogy a kínaiak reagálni fognak erre. Úgy látja, az a stratégia, amelyet Magyarország választott, helyes, itt nálunk fog megvalósulni az összekapcsolódás a nyugati és keleti tőke között.

Jelezte, hogy a szegedi BYD gyár még a védővámok kivetése előtt érkezett Magyarországra. Nagy Márton szerint a jövőben a lokalizációs kérdések felértékelődhetnek.

Megoldódott az inflációs kérdés, a növekedés a háborún is múlik

Nincs inflációs feszültség a rendszerben – mondta a júniusi inflációs adat kapcsán, amely a vártnál kedvezőbb lett. Emlékeztetett, hogy korábban többször elmondta, amilyen gyorsan jött az infláció, olyan gyorsan eltűnik. A probléma, hogy az emberek emlékezetében még mindig ott van. A jegybank kamatpolitikájáról annyit mondott, hogy az alacsonyabb kamatoknak mindig jobban örülnek, mivel a növekedést is jobban támogatja.

A tárcavezető szerint az export helyreállása már idén megtörténhet, a jövő évi 4 százalékos növekedés ez is ezen fog múlni, illetve hogy a háború kérdése megoldódik. Úgy látja, a fordulat Németországban is bekövetkezik, már ott is gondolkoznak valamilyen támogatási formában, ám erről többet nem szeretett volna elmondani.

Marad a kisker adó, az energiacégek és a pénzügyi cégek különadója

Nagy Márton szerint meg kell érteni, hogy a bankok esetében volt egy megállapodás, a kormány ezt a megállapodást betartotta, idén megvalósul, hogy a teljes bankadó 260 milliárd, a felét le lehet vonni. A szándékkal ellentétben nem növelték az állampapír-állományt, ezért módosítani kellett a szabályokat.

Megnézzük majd, hogy sikerül-e teljesíteni, 2024-ben nem sikerült – mondta, hozzáfűzve, hogy a biztosítóknál ugyanígy fognak eljárni, az adó fele leírható lesz.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Havran Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink