Nagy Márton a Lukoil ügyről és az e-autózásról

Hírek vg.hu
A nemzetgazdasági miniszter az Inforádió Aréna című műsorának vendége volt. A tárcavezető beszélt a Lukoil lépéséről és, hogy miről vitatkozott Hernádi Zsolttal.

Rossz hírrel kezdte az Inforádió Aréna című műsorának adott interjúját Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter: véleménye szerint a második negyedéves gazdasági növekedés elmarad a január-március időszakétól – írt az Economx.

Ennek fő oka, hogy a magyar iparvállalatok exportteljesítményét rendkívül visszafogja az uniós, de főleg a német kereslet alakulása. Nagy Márton kiemelte: erre a magyar kormánynak nincs igazán ráhatása.

Németország leszakadóban van az elektromos autózásra való átállásban, ami ugyancsak hátrány a magyar beszállítók szempontjából – emelte ki a tárcavezető.

A Lukoil-ügyről elmondta, hogy az ukránok lépését ellenségesnek tartja, de dolgoznak a megoldáson.

A miniszter kijelentette, a költségvetést annak ismeretében nyújtják be novemberben, hogy miként alakul az amerikai elnökválasztás. Úgy véli, ha Donald Trump nyer, akkor béke-költségvetést visznek a parlament elé, amelyben új kkv- és családvédelmi akcióterveket dolgoznak ki, hogy a gazdasági növekedés tényleg beindulhasson és jövőre elérje a 4 százalékot.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetnek

További híreink