Mobilapp is támogatja a szekszárdi borturizmust

Hírek B. M. T.
Mostantól mobilapplikáción is elérhető a Szekszárdi borvidék borturizmusához kapcsolódó összes információ.

Harmincöt helyi borászat összefogásával – a Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft. égisze alatt – elkészült az a telefonos applikáció, amelyen keresztül elérhető a Szekszárdi borvidék borturizmusához kapcsolódó összes információ, valamint az aktuális a turisztikai hírek is – jelentették be sajtótájékoztatójukon az érintett borászatok és a társaság vezetői. Az alkalmazásban útvonaltervező is segíti a tájékozódást.

Vesztergombi Csaba, a Vesztergombi Pincészet tulajdonosa, a Szekszárd Borvidék Kft. felügyelőbizottságának elnöke a 2500 hektár összterületű borvidék értékeire, lehetőségeire és kiváló eredményeire hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy a legsokszínűbb kínálatot nyújtják, hiszen a könnyű fehérektől a rozékon át a hagyományos testes vörösborokig minden megtalálható a Szekszárdi borvidék pincéiben. Szólt arról is, hogy a szekszárdi borászok ötször nyerték el „Az év borásza” címet, ezzel rekordtartók a hazai borvidékek között.

Herrné Szabadi Judit, a Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte: már felkerültek az applikációra a közelgő események, rendezvények is. Külön kiemelte jellegzetes „műfajukat”, a különleges túrákat, amelyeket évente három alkalommal tartanak meg, és a borvidék egy-egy ikonikus borához, a kadarkához, a kékfrankoshoz és a bikavérhez kapcsolódnak. Emellett köszönetet mondott az Erste Banknak a szakmai és anyagi támogatásért, amellyel hozzájárult a borvidék kommunikációs eszközrendszerének megújulásához.

Borítókép: PuzzlePix / Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink