Minek ide előválasztás?

Hírek
Nem lesz előzetes netes regisztráció? Akkor nem is előválasztunk! - megvan Puzsér Róbert menekülő útvonala az előválasztás elkerülésére.  

Heteken keresztül egyeztettek, aztán a probléma ismét előkerült: lehessen-e online, tehát nem személyesen regisztrálni a főpolgármester-jelölti előválasztásra, vagy sem. Puzsér azt szeretné, hogy lehessen, az MSZP meg azt, hogy ne. Micsoda kötélhúzás, ez a gigászok csatája!

Valójában természetesen arról lehet szó, hogy Puzsérnak esze ágában sincs elindulni júniusban a posztkommunisták, és a most épp rájuk akaszkodott Párbeszéd jelöltjével, Karácsony Gergellyel szemben egy előválasztási fordulóban.


Puzsér Róbert, fotó: Facebook

Ugyanis túl nagy égés volt a Karácsony Gergely-Horváth Csaba viadal, az 1,4 millió budapesti szavazóból mindössze 34 ezren (!) szavaztak. Ez a létszám mindent elmond a baloldal mozgósító erejéről, arról az érdektelenségről, ami körbeveszi őket még Budapesten is.

Puzsér abból a szempontból eltaktikázta magát, hogy a kezdetekkor hirdetett előválasztás-ellenességét feladva belement a játékba, elfogadta, hogy amennyiben teljesülnek netes követelései, júniusban hajlandó meccselni. Azzal nem számolt, hogy a februári forduló után ő már csak kihívó lehet, méghozzá nem is Tarlós Istváné, hanem csupán Karácsony Gergelyé. Ami, lássuk be, nem egy vonzó politikai helyzet. Ahhoz képest, hogy Tarlós Istvánt szerette volna ellenfélnek, bizonyosan nem. 

Ráadásul az ő támogatói nagyrészt a liberális budapesti középgenerációból és a fiatalokból kerülnek ki, akik többsége netfüggő, tehát személyesen biztos nem menne el regisztrálgatni a város különböző pontjaira az MSZP-s sátrakba.  

Karácsonyt viszont a szoci, balos nagymamák és nagypapák tartják vonzónak. Ők az “ilyen udvarló kellene az unokámnak” megközelítésből indulnak ki, Karácsonyban az eminens, szemüveges, kicsit málészájú fiút látják. Az idősebb korosztály tagjai pedig nem a neten, hanem személyesen szeretik leadni a szavazatukat, és bizony idegesíti őket a sokszor ordibáló Puzsér.

Csupán egy dolog tartja össze a karácsonyista és puzsérista tábort: Orbán Viktor és Tarlós István elleni gyűlölet. Ebből az alapállásból azonban nehéz lesz választást nyerni, főleg úgy, hogy egymás ellen is elindulnak. Októberig Karácsony és Puzsér tehát megmaradhat egymás vetélytársainak, utána meg várja őket a politikai süllyesztő.

Végül is a főváros nyugalma és fejlődése szempontjából ez nem is olyan rossz forgatókönyv.

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán