Milyen az ideális bankkártya utazáshoz? (X)

Hírek Szponzorált tartalom
A kártyákba foglalt utasbiztosítások nemrégi online összehasonlítása szerint a Gránit Bank Platinum bankkártyája a piac egyik legkedvezőbb konstrukciója.

Egy rutinos utazó egyetlen külföldi repülőút alkalmával is több ezer forintot megtakaríthat, ha megfelelő bankkártyát visz magával, ezért nagyon fontos, hogy a legmegfelelőbbet válassza a legkedvezőbb áron. Bloggerek és online pénzügyi portál szerint ilyen bankkártya a Gránit Bank Platinum prémiumbankkártyája.

Akár síelni indulunk a havas csúcsokra, akár egy tengeri pihenésre készülünk, amelyet például búvárkodással színesítenénk, nyilván kötünk utasbiztosítást. Kézenfekvő, főként a gyakori utazók számára, ha a bankkártyákba épített utasbiztosításoknál néznek szét. A választék nagy, azonban a térítési költségek, azok az országok, ahol érvényesíthető a biztosítási fedezet, továbbá a biztosítható szabadidős sportok köre is többnyire korlátozott.

Mindkét előbbi hobbiszintű sport például extrémnek számít, így a kártyába foglalt biztosítás többnyire nem is érvényes rá. Ráadásul az úti cél sem mindegy, a tengerentúli utazások különösen megnehezítik a megfelelő utas- és baleset-biztosítás fellelését. Rendkívül fontos az is, hogy mekkora a biztosításban foglalt térítési összeg. A jó döntéssel
– túlzás nélkül állítható – milliókat nyerhetünk egy nem várt helyzetben.

A kártyákba foglalt utasbiztosítások nemrégi online összehasonlítása szerint a Gránit Bank Platinum bankkártyája a piac egyik legkedvezőbb konstrukciója. A sürgősségi ellátás betegségnél és balesetnél is 50 millió forintig terjed, és a biztosítási védelem a világ bármely országában, tehát pl. az USA-ban is érvényes, ahol közismerten rendkívül magasak az orvosi költségek. Egyedi vonás, hogy a Platinum bankkártyához járó utasbiztosítás nem zár ki több extrémnek tekintett sportot, mint például a síelést, a snowboardot vagy a könnyűbúvárkodást 40 méteres mélységig. Emellett kerékpározás, futás, túrázás, vontatott tengeri banán, korong és siklóernyő, vízisí, szörf, jetski, valamint rafting, kanyoning hobbiszinten űzése mellett is teljes védelmet élvezhet a kártyabirtokos.

A Platinum kártyával az utazás során további jelentős előnyöket élvezhet a kártyabirtokos.

A budapesti reptér megnövekedett utasforgalma ellenére gyors és kényelmes körülmények között eshet át a biztonsági ellenőrzésen, miután a kártya felmutatásával ingyenesen használhatja a Budapest Airport gyorsított biztonsági ellenőrzési folyosóját (Fast Track Lane), ahova kizárólag a Platinum bankkártyák birtokosai vihetik ingyenesen magukkal egy vendégüket és saját gyermekeiket (18 éves korig).

Fotó: Gránit Bank

A repülőgép indulása előtt így nyert időt érdemes a Mastercard VIP-várójában eltölteni, ahova a kártya felmutatásával – korlátlan alkalommal – ingyen léphet be a kártyabirtokos, sőt beviheti utastársát és saját 18 év alatti gyermekeit is.

A Mastercard VIP Lounge-ban nemcsak nyugodt és kényelmes körülmények között lehet várakozni, de finom falatokat, prémiumitalokat is élvezhet az utazó a felszállás előtt.

A Gránit Platinum bankkártya felmutatásával ezentúl díjmentesen látogatható három bécsi váró (Sky Lounge, JET Lounge és AIR Lounge) is, ahova a kártyabirtokos bevihet egy vendéget is. A Platinum bankkártyához ingyenesen járó Priority Pass kártya felmutatásával további VIP-várók (világszerte 900) vehetők igénybe belépésenként kedvezményesen, 24 euróért.

A Platinum bankkártyával járó további extra lehetőségek közé tartozik a havi kétszeri külföldi és 4 belföldi ATM-pénzfelvétel, amiért a Gránit Bank nem számít fel díjat, valamint a legkényelmesebb, ugyanakkor rendkívül biztonságos digitális fizetési mód az érintős mobilfizetés, amely iPhone-nal (Apple Pay) és Android mobillal (Gránit Pay) egyaránt használható.

A kártya biztonságát további exkluzív és díjmentes – a bank mobilapplikációjában elérhető – funkciók védik, mint a bankkártya ideiglenes zárolását és feloldását lehetővé tevő Lock funkció és a kártyalimitek néhány érintéssel történő ingyenes állítása.

A felsorolt szolgáltatásokat a feltétel nélkül igényelhető Platinum-bankkártyaakcióban évi 13 900 Ft-ért nyújtja, így akár két-három külföldi út esetén tízezer forintnál is több takarítható meg.

Borítókép: Gránit Bank

Ezek is érdekelhetnek

További híreink