Miért lesz egyre nagyobb a napelemek szerepe? (X)

Hírek Szponzorált tartalom
A napelemek már jó ideje jelentős szerepet játszanak a társadalomban. Egyre többen döntenek úgy, hogy fenntartható módon termelik meg saját energiájukat. Sőt, nagyon valószínűnek tűnik, hogy ez a fejlődés az elkövetkező években is folytatódni fog. A napelemek előnyei olyan nagyok, hogy végül senki sem hagyhatja figyelmen kívül őket.

A napelemek előnyei

Alapvetően a napelemek több problémát is megoldanak. Vegyük például azt a tényt, hogy a fosszilis tüzelőanyagok végesek. Eljön az idő, amikor egyszerűen nem maradnak fosszilis tüzelőanyagok. A kőolaj, a földgáz és a szén egy nap elfogy. Amennyiben ez a helyzet, már nincs is választásunk. Ezután át kell térnünk az alternatív energiaforrásokra.

Ugyanakkor mindannyian foglalkozunk az éghajlatváltozással. Az elmúlt években fájdalmasan világossá vált, hogy a Föld kezd gyorsan felmelegedni. Ennek számos káros következménye van. Ez talán még jobban ösztönzi a fenntartható alternatívák iránti keresletet, mint a fosszilis tüzelőanyagok végessége.

Ha a napelemeket nézzük, láthatjuk, hogy sok egyedi elem különösen hasznos. Ezek az elemek a következők:

Minimális CO2-kibocsátás: Az éghajlatváltozás elleni küzdelem a C02-kibocsátás minimalizálásával kezdődik. Ennek a gáznak a kibocsátása az egyik legnagyobb mértékben járul hozzá a globális felmelegedéshez. Ez azért van így, mert üvegházhatású gáz, ami azt jelenti, hogy a CO2 megtartja a hőt. Ezzel mintegy szigetelő réteget képez a Föld körül. Ha ez a hatás túl nagy, a Föld túlságosan felmelegszik. Ebben a fázisban vagyunk most. A napelemek ’tiszta’ módon termelnek energiát. Itt nincs szó CO2-kibocsátásról.

Hosszú élettartam: Ezenkívül a napelemek különösen hosszú élettartammal rendelkeznek. Tudta, hogy manapság akár 40 évig is eltartanak? Ez lehetővé teszi, hogy az egyszeri befektetés előnyeit kivételesen hosszú ideig élvezze. Ráadásul a hosszú élettartam miatt a napelemek kiválasztása sem okoz nehézséget. A kezdeti telepítés után akár 40 évig is lehet energiát termelni ugyanazzal az anyaggal. Így egy jó ideig működő energiaforrással lesz ellátva. Ügyeljen arra, hogy a legjobb minőségű napelemeket válassza. E tekintetben vannak kisebb különbségek.

Kevés karbantartást igényel: A napelemek telepítését és használatát még élvezetesebbé teszi az a tény, hogy kevés karbantartást igényelnek. Sok napelemtulajdonos dönt úgy, hogy évente elvégezteti a rövid ellenőrzést és tisztítást. Ezért biztos lehet benne, hogy napelemtáblái továbbra is optimális hozamot biztosítanak. Szerencsére ez az egyetlen karbantartás, amire szüksége van. Ezen túlmenően nincs sok ok az aggodalomra. Pusztán arról van szó, hogy kihasználjuk a napelemek számos előnyét. Éveken át megbízható, tiszta energiaforrást biztosít Önnek.

Hálózatra visszatáplálás lehetőség: Érdekli a napelem telepítés? Akkor van még egy kifejezés, amellyel tisztában kell lennie; a hálózatra visszatáplálás. Ez a kifejezés szorosan kapcsolódik a napelemek telepítéséhez és használatához. Gyakran előfordul, hogy több energiát termelünk, mint amennyire egy adott időpontban szükségünk van. Az egyik lehetőség az energia otthoni akkumulátorban való tárolása. Amennyiben azonban nincs ilyen, akkor választhatja azt is, hogy visszatáplálja az energiát a közüzemi hálózatba. Ezt hívják hálózati mérésnek vagy hálózatra visszatáplálásnak. Ennek eredményeképpen a villanyóra visszafelé működik. Így az Ön energiaszámlája is alacsonyabb lesz.

Mire figyeljünk a napelemek kiválasztásakor?

Tehát jelenleg érdeklődik a napelemek iránt? Akkor jól teszi, ha figyelembe vesz még néhány tényezőt. Így biztos lehet benne, hogy a helyes döntést hozza meg. Vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint:

  • Garancia: Napjainkban a napelemszállítók különösen nagyvonalú garanciát nyújtanak. Az anyagok minősége valóban az egekbe szökött. Így a beszállítóknak is sokkal kevesebb pénzbe kerül a jobb garancia nyújtása. Mindazonáltal hasonlítsa össze a kínált garanciális lehetőségeket. Ezt mindig célszerű maximálisan kihasználni.
  • Megfelelő típus: Ezenkívül különböző típusú napelemek léteznek. Bizonyos opciók például nagyobb teljesítményt nyújtanak, de sokkal drágábbak is. Az egyes napelemtípusok élettartama is eltérő lehet. Ismét hasonlítsa össze a különböző típusokat, hogy a legjobb választáshoz jusson.
  • Inverter: Harmadszor, amikor napelemeket telepít, mindig szüksége van egy inverterre. Ez az inverter az egyenáramot váltakozó árammá alakítja. Így a napelemek által termelt energiát háztartási készülékekhez lehet felhasználni. Ajánlott SolarEdge inverter vagy Growatt inverter választani. Mindkettő nagyra értékelt és nagyon megbízható.

Borítókép: estg.eu/hu-hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink