Mészáros Lőrinc családjáról és üzletéről nyilatkozott

Hírek Figyelo.hu

Mészáros Lőrinc személye és üzleti sikerei sokakat foglalkoztatnak, ám viszonylag keveset szerepel a médiában. Csütörtökön derült ki, hogy tíz év után megelőzte Csányi Sándort az ország legmódosabb embereinek rangsorában, és már ő szerepel az első helyen a 100 leggazdagabb magyart rangsoroló magazin listáján. Az Index közölt vele exkluzív interjút.

Egy óriási vállalatcsoportot működtetünk, csaknem 30 ezer alkalmazottal a gazdaság szinte minden szegmensében, vagyis a magánszférában mi vagyunk a legnagyobb foglalkoztatók.

– fogalmazott a Mészáros Csoport működéséről a vállalkozó, aki egyébként nem tulajdonít nagy jelentőséget a listán elért helyezésének.

A csoportnak tavaly 1200 milliárd forintos árbevétele volt, ebből nagyjából 280 milliárd az építőiparé.

Mint közölte: a közbeszerzési eljárások kevesebb, mint a 10 százalékát nyerik el, ezért alaptalannak tartja azokat a vádakat, amelyek szerint kivételezett helyzetben van. Példaként említette, hogy tavaly megközelítőleg 4300 milliárd forint volt a teljes hazai építőiparban felhasznált forrás, vagyis a csoport részesedése ebből alig 7 százalékos. Ezért szerinte nem igaz, hogy a „Mészáros mindent visz”.

Az üzletember szerint az elmúlt években sokat javultak a gazdasági körülmények, a fiatal vállalkozókat is bátorítja:

A tisztességes és tehetséges üzletemberek is megtalálják a számításaikat, és sikeresek tudnak lenni.

Mészáros Lőrinc arról is beszélt, hogy erősebb Opus részvényárfolyamot szeretne.

Úgy véli, a piacnak 350 forintra kellene áraznia a papírt.

A Magyar Bankholding Zrt. fúziójáról elmondta: a tulajdonosok szeretnék, ha 2023-2024-re lezajlana a nagyszabású átalakítás. A vízióik között alternatív bankolási lehetőségek is szerepelnek. A vállalat történetének fő mérföldköveként emelte ki a Tigáz megvásárlását és a Titász-tranzakciót, amellyel a hazai energetikai piac jelentős szereplőjévé léptek elő.

A családjáról megosztotta: mindhárom gyermek a cégcsoportban dolgozik, a legidősebb lánya a Mészáros Csoport első számú vezetője.

Bármi történne, akkor is nyugodt lehetnék, mert a gyermekeim a nagylányom vezetésével hatékonyan elirányítják ezt a vállalatcsoportot.

És persze nem szabad elfelejteni azt se, hogy már van 40-50 olyan menedzser, akik a tulajdonosi körrel együtt meghatározzák a stratégiánkat, valamint kiváló szakértelemmel és vezetői kompetenciákkal irányítják a vállalatcsoportot – részletezte.

Mészáros Lőrinc reagált a magánéletét firtató híresztelésekre és elismerte, hogy kapcsolatban áll Várkonyi Andreával és már az esküvőt tervezgetik.

Andival nagyon boldogok vagyunk. Egyikünknek sem volt kérdés, hogy össze szeretnénk kötni az életünket.

(Borítókép: Mészáros Lőrinc, a V-Híd Építő Zrt. tulajdonosa beszédet mond a cég gépbemutatóval egybekötött születésnapi rendezvényén Debrecenben 2020. szeptember 18-án. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink