Megszűnhet az állami beruházásösztönzés uniós korlátozása

Hírek MTI
Jövő héten létrejöhet a megállapodás az Európai Bizottsággal az állami beruházásösztönzés uniós korlátozásának feloldásáról – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességnövelő program pénteki szerződésátadó rendezvényén.

Szijjártó Péter csütörtök este telefonon egyeztetett Margrethe Vestager digitális ügyekért és versenyjogért felelős EU-biztossal.

Amennyiben jogi akadály nem merül fel, a magyar kormány a megállapodás alapján 800 ezer eurónál nagyobb támogatással is ösztönözheti a belföldi befektetéseket

– tette hozzá. A tárcavezető az elmúlt 10 év eredményeinek tulajdonítja, hogy a válság sem tette tönkre a fejlődés lehetőségét. Magyarországnak nem lehet szerényebb célja, mint az erősödés, és az, hogy erősítse az itteni vállalatokat is – fogalmazott. Szijjártó Péter a bemutatkozó cégekkel példázta, hogy a magyar gazdaság kiegyensúlyozott, sokféle iparágra és vállalkozásra támaszkodhat.

Pénteken magyar alapanyagot feldolgozó élelmiszeripari cég, családi tulajdonú üvegipari vállalat, és nemzetközi hátterű autóipari beszállító egyszerre vehet át szerződést – közölte.

  • A Kometa 99 Zrt. csaknem 576,5 millió forint értékű beruházásához a kormány több mint 282,4 millió forinttal járul hozzá.
  • A CE Glass Üveg- és Gépipari Kft. 575,4 millió forintot meghaladó összeget fektet be mintegy 282,4 millió forint költségvetési támogatással.
  • A Nidec GPM Hungary Kft. több mint 574,5 millió forintos beruházása majdnem 287,3 millió forint állami hozzájárulásra számíthat.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink