Megszületett a bérmegállapodás az Audinál

Hírek
Az Audi Hungária Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) közötti bértárgyalás lezárult, a tárgyaló felek megegyeztek a bérmegállapodás tartalmáról - kaptuk a tájékoztatást a cég képviseletétől.

Az Audi Hungaria igazgatósága a bértárgyalási időszak alatt célul tűzte ki, hogy egy mindkét fél számára elfogadható megállapodás szülessen, amely hozzájárul a munkatársak elégedettségéhez, biztosítja az Audi Hungaria gazdaságosságát, és garantálja a munkahelyek hosszú távú biztonságát az Audi Hungariánál  – derül ki az Audi közleményéből, miszerint a  megállapodás után a sztrájk 2019.01.30-án az esti órákban befejeződik. A termelés az Audi Hungaria minden gyártóterületén újra elindul. Az Audi súlya európai és nemzetgazdasági súlya jelentős:

Győrben gyártják az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet, az Audi Q3, valamint az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket. 2006 óta az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata és az ország legnagyobb exportőreinek egyike. Az Audi Hungaria több mint 13 ezer dolgozót foglalkoztat Győrben.

Borítófotó: origo.hu