Megmutatta a Jobbik blogja, mit jelent számukra a karácsony

Hírek
Szenteste előtt egy nappal, advent utolsó vasárnapján, az ünnepi készülődés helyett a Jobbik szócsövétől, a Zsúrpubitól csak egy gyalázkodó írásra futotta. A gyűlölködő „cikkektől" hemzsegő portál szerkesztői most sem fukarkodtak negatív jelzőkkel illetni a konzervatív közéleti szereplőket. Saját bevallásuk szerint is listát készítettek, ám eddig egyik „független" sajtótermék sem emelte fel szavát a trágár jelzők és a listázás ellen.

A Jobbikhoz ezer szálon kötődő portál „cikkében” primitív módon listázott. A magát humorosnak gondoló szerző számos nemzeti-konzervatív politikus, politikai elemző, történész és újságíró nevét írta le egymás után, majd megkérte az olvasót, hogy a személyek nevét kösse össze egy-egy tetszőleges rossz tulajdonsággal, melyeket egy külön szövegblokkban jegyzett a név nélküli szerző.

Az írása során többször is szerepel a „lista” szó, így a csak jobbikos propagandát gyártó Zsúrpubi újságírója maga sem tagadja, hogy karácsony előtt, rosszindulattól fűtve listázta a konzervatív közszereplőket.

Adódik a kérdés, hogy milyen lehet a mocskolódás szerzőjének lelkivilága, ha advent utolsó napján másokat nyíltan becsmérlő cikk írására adja a fejét? Az írás célja nem más, mint az elmúlt hetekben lezajlott tüntetéseké: a provokáció. 

A provokálás mellett az oldal a „fake news" gyártáshoz ért a legjobb, erről már korábban beszámoltunk. Mint ismert, egy kiszivárgott hangfelvételen Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő bevallotta, hogy a Zsúrpubi szoros viszonyt ápol a párttal, valamint azt is, hogy híreket hamisítanak. A felvételek alapján kiderült: jobbikosok arról beszélgettek, hogyan hazudják azt, hogy többen lépnek be a pártba, mint amennyien ki, s erre a gyűlölködő oldalt használták fel. 

Kíváncsian várjuk a „független és objektív” sajtó elhatárolódását, a Soros György által támogatott szervezetek felszólalásait, és az ellenzéki pártok elhatárolódását. Van egy olyan érzésünk, hogy sokáig ülhetnénk a monitor előtt.

Felháborító, hogy az ellenzéknek ennyit ér csupán a kereszténység legfontosabb ünnepe, a karácsony. A tüntetők az Ország Karácsonyfáját rongálták meg, míg a jobbikos suliújság csak gyűlölködni tud a magyarok egyik legkedveltebb ünnepe előtt.

Természetesen a Zsúrpubi szerkesztőségét legjobban a felsorolt szereplők által elvégzett munka bosszantja, de a jóérzésű ember azt gondolhatta volna, hogy az ünnepek alatt nem lesz mocskolódás az ellenzék részéről. A Vona-sztároló portál bebizonyította, hogy nem szent az ünnep számára.
 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink