Már most megvásárolhatjuk a jegyeket az áprilisban nyíló Csontváry-kiállításra

Hírek Sz. H.
Elindult a jegyértékesítés a Szépművészeti Múzeumban jövő hónapban nyíló tárlatra, amely a mester születésének 170. évfordulóját ünnepli.

60 év után rendeznek ismét tárlatot Csontváry Kosztka Tivadar műveiből a Szépművészeti Múzeumban, a most a felújított Ión-Pergamon Csarnokban. A pécsi Janus Pannonius Múzeum, valamint a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből mintegy 40 alkotást tekinthetünk meg az április 14-én nyíló kiállításon, ami egészen július 16-ig tart nyitva.

A kiállítás egyik különlegessége, hogy együtt lesz látható Csontváry híres Önarcképe és Magányos cédrusa, a nagy méretű, A taorminai görög színház romjai című alkotása és A Nagy Tarpatak a Tátrában című festménye, ahogy a Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban és a Jajcei vízesés című művek is.

Várhatóan igen nagy érdeklődés övezi majd a tárlatot, ezért érdemes minél előbb megvásárolni a belépőket, amit ide kattintva lehet megtenni. A Csontváry-kiállításról minden további információ a Szépművészeti Múzeum hivatalos oldalán érhető el.

Nyitókép: Csontváry Kosztka Tivadar: A taorminai görög színház romjai, forrás: Szépművészeti Múzeum

Ezek is érdekelhetnek

További híreink