Már idén birtokba vehetik Budapest új városnegyedét

Hírek
A Property Market ingatlanfejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló BudaPart-beruházás új mérföldkőhöz érkezik: az alapkőletétel után két évvel még idén birtokba adják az első iroda- és lakóépületeket a főváros legújabb, 54 hektáron épülő városnegyedében.

Kiss Ákos, a Kopaszi-gát szomszédságában megvalósuló, minden igényt kielégítő BudaPart-projekt lakóingatlan értékesítési- és kommunikációs igazgatója válaszolt a Figyelő kérdéseire.

Körülbelül ezer fő veheti birtokba az otthonát vagy költözhet be új irodájába. Melyek az első, még az idei évben átadásra kerülő épületek?

 Első ütemként a BudaPart OTTHONOK első négy lakóépületére, valamint az átadás előtt egy évvel 40%-os bérbeadottságot elért, a beruházás kapujában található, A+ kategóriás,LEED/BREEAM minősítéssel rendelkező GATE irodaházra gondolunk. 

A még az idén megvalósuló birtokba adásokkal együtt elindulnak a helyi szolgáltatások is, kávézók és éttermek nyitnak a Kopaszi-gát jól ismert minőségében és stílusában. 10 éven belül egy olyan, teljes értékű városnegyed alakulhat ki, ahol minden szükséges szolgáltatást sétatávolságon belül megtalálhatnak az itt élők és dolgozók. A BudaPart esetében a legfontosabb célunk, hogy az első városlakóink elégedettsége járja körbe a várost. Ez határozza meg a fejlesztés sikerét, a beköltözők életminőségét.

Ingatlanfejlesztőként fontosnak tartjuk azt is, hogy jól érezzék magukat mindazok, akik bizalmat szavaznak ennek az egyedülálló, agglomerációs és városias jegyeket egyszerre magán viselő, kivételes helyszínű beruházásnak: ennek érdekében a közösség építését is felvállaltuk. Többek közt zártkörű rendezvényekkel, zárt facebook-csoporttal és egy készülő mobiltelefonos applikáció létesítésével szeretnénk kihangsúlyozni a városnegyed emberi arcát és összekovácsolni a budapartiakat. 

A fejlesztési terület kivételes adottságait és közösségi jellegét partnereink is hamar felismerték; a GATE irodaházban például egy egész szintet kötöttek le egyedi kialakítású, akár egy órára is bérelhető impozáns irodák és tárgyalók számára.

Sokakat érdekel, hogy mindemellett milyen infrastruktúrális fejlesztések zajlottak?

Az ide költözőket teljes mértékben kiépített utcák, gyalogos- és autós infrastruktúra várja. A Dombóvári út felöl, az építkezés területéhez közel ugyanekkor zajvédő falat emeltünk, amely nagyságrendekkel csökkenti a BudaPartra ható zajterhelés mértékét. Az új városnegyeden belül folyamatosan honosítjuk meg az innovatív technikákat, például különböző típusú, népszerű elektromos töltési lehetőségeket építünk ki, továbbá a BudaPart-applikáció terveink szerint a parkolóhelyek foglalásában is a segítségünkre lesz, így nem terheljük felesleges járműforgalommal az új városnegyedet.

Nemrégiben befejeződött a Fonódó villamoshálózat meghosszabbításának engedélyeztetése. Amennyiben a finanszírozásról szóló döntés is megszületik, a belváros kötött pályán is elérhető lesz a BudaPartról. A Rákóczi híd felhajtójának bővítése ugyanekkor a dél-budai gépjárműforgalom számára nyújt megoldást.

Önök hogyan látják a lakáspiacot, milyen új projektek indulnak 2019-ben? 

A vevői oldal most nagyon aktív, amelyet ingatlanfejlesztőként természetesen lekövetünk. Az első ütem átadásai mellett hamarosan a következő ütem első épületeinek, a szintén a Dombóvári úton helyet kapott BudaPart CITY irodaháznak, továbbá a leendő bevásárlóutca és a központi hatalmas park közé tervezett 'E' jelű lakóháznak egyaránt megkezdjük a kivitelezését. 

Az új, budai hangulatú lakóépületünk iránt már most nagy a kereslet. A piac sajátságain kívül a már említett, újbudai helyszín és a pozitív fogadtatásra talált közösségi koncepció az, amely a Market Építő Zrt. által biztosított stabil szakmai háttérrel együtt igazán vonzóvá teszi ezt a beruházást. A panorámás, öbölre néző lakások mellett a jellemzően kisebb méretű, befektetési célú ingatlanok vannak  továbbra is az érdeklődés  középpontjában. Ezért 2019-ben is e típusok esetében készültünk fel fokozott érdeklődésre, alakítottunk ki termékkínálatunk, amely a felértékelődési potenciállal együtt kimagasló befektetést is jelenthetnek. 

Bővebb információ: www.budapart.hu