Magyarország közeledik a 3,5 millió beoltotthoz

Hírek Figyelo.hu

A járvány harmadik hullámának lassulására utalhat, hogy hétfőn 1645 új megbetegedést regisztráltak – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a kedvező adatot árnyalja, hogy mindössze 12900 tesztet végeztek.

A Világgazdaság beszámolója szerint a tisztifőorvos elmondta: közelítenek a 3,5 millió beoltotthoz (akik, már legalább az első oltást megkapták), a határszám elérése után pedig a belügyminiszter egyedi közigazgatási határozatban dönthet a járványvédelmi intézkedések további lazításáról.

Eddig 4,326 millióan jelentkeztek koronavírus elleni oltásra, a regisztráltak 69 százaléka legalább az első oltást megkapta már. Jelenleg 3 317 052 azok száma, akiket legalább egyszer beoltottak, 1 400 703 fő pedig már a második adagot is megkapta.

(Borítókép: Kiss Csaba háziorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával kótaji rendelőjében 2021. április 16-án. (MTI/Balázs Attila)

További híreink