Magyar innováció Üzbegisztánban

Hírek Sz. H.
Üzbegisztánban terjeszkedhet a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. saját fejlesztésű szoftverével. A termék a közép-ázsiai országban az egyetemi képzés része lesz, és a helyi vállalatok számára is elérhetővé válik.

A Külgazdasági- és Külügyminisztérium támogatásával megvalósuló Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-Fejlesztési Program keretében nyert támogatást a hazai informatikai vállalat. A partnerkeresést a minisztérium és az üzbég forrásgazda bonyolították, így került képbe egy üzbég szoftverterjesztő cég és az üzbég egyetem, ahol a kiberbiztonsági képzés részévé válhat a KÜRT szoftverének alkalmazása, amely egyébként a hazai oktatásban is ismert, hiszen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kiberbiztonsági mesterképzésén ennek segítségével tanítják a kockázatelemzést.

A támogatás célja, hogy a hazai startupok a külpiacokon úgy terjeszkedhessenek, hogy az csökkentse az európai piaci koncentrációt.

A hazai kkv-k jelentős része ugyanis, ha teheti, a környező országokban keres partnereket, terjeszkedési lehetőségeket. A közép-ázsiai régió egy új és kiaknázatlan terep lehet a hazai startupok külkereskedelmi lehetőségei között. A támogatás értelmében a KÜRT úgy terjeszkedhet egy új országban, hogy befektetett önerejét legfeljebb 70 százalékban visszakapja, itt a felső határ 30 millió forint.

(Borítókép: Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink