180 millió forint tőkét kapott a „fotósok magyar Uber-je”

Hírek Halaska N. Gábor
A fotósokat és videósokat, valamint potenciális megrendelőiket összekötő online, automatizált platformot fejlesztő magyar startup vállalkozása, a Photon az MFB Csoportba tartozó Hiventures Magvető befektetési programjából 180 millió forint összegű befektetést kapott.

Miről is van pontosan szó? Arról, hogy a Photon segítségével a megrendelők gyorsan és egyszerűen, mindössze néhány kattintással megkereshetik a számukra legmegfelelőbb fotós és videós szakembert, legyen szó rendezvény- vagy portréfotózásról, reklámfilmről vagy streamről.

A platformon a fotós villámgyors kiválasztástól kezdve – a kényelmes bankkártyás fizetésen át – a projekt lezárásáig a teljes munkafolyamat végigkövethető.

A Start it @ K&H inkubátorprogramjában fejlődő Photon közössége jelenleg több mint 100 fotós és videós szakemberrel büszkélkedhet, a startup olyan ügyfelekkel dolgozott együtt, mint a MOL PB gázpalack, a Telenor, az Erste Bank vagy a Prezi. A stabil piaci pozíciójára építve, a tőkebefektetés segítségével a startup folytatja hazai piaci jelenlétének kiterjesztését, emellett pedig már a nemzetközi terjeszkedési lehetőségeket is vizsgálja. Nem maradnak Magyarország határain belül, a következő évben kilépnek a német piacra, aminek az előkészítése már megkezdődött, sőt, jelenleg is van német ügyfelük – árulta el Volom Sára, a Photon ügyvezetője.

A Photon a Hiventures Magvető befektetési programjából kapott 180 millió forint összegű befektetést.

A szolgáltatásaival korábban leginkább a B2B fotópiacot célzó Photon megrendelései között az elmúlt két évben egyre nagyobb számban szerepeltek videós projektek, ezért a következő két évben – többek között – a videós projektek megrendelési folyamatba történő beépítésével is szélesítik majd a platformon elérhető szolgáltatások portfólióját. Céljuk elérni, hogy a fotózás és videózás kapcsán a felhasználók első gondolata a Photon legyen, hasonlóan ahhoz, mint amikor az ételrendelésről mindenkinek a Wolt jut az eszébe.

Negyedmilliárdos befektetés a magyar mobilos-videós startupnak

A 2018 januárjában alapított Photon korábban részt vett a második Telenor Accelerate programban is, aminek keretében hétmillió forint összegű befektetéshez, valamint szakmai mentorációhoz is jutott. A telekommunikációs vállalat azóta is szorosan együttműködik a startuppal.

„A startup világban a „százból egy” szabály szerint látnak napvilágot sikeres projektek,

a Telenor Accelerate programban részt vett nyolc startup közül öt a mai napig fejleszti termékét, és a kiugró sikerek, mint a Photon fejlődése és sikeres tőkebevonása a bizonyíték arra, hogy jól döntöttünk a verseny idején. Szívből gratulálunk a Photon csapatának, új mérföldkőhöz érkeztek!” – mondta el Dávid Zoltán, a Telenor Magyarország stratégiai vezérigazgató-helyettese.

Az akcelerátor program három mentora – Simó György, Varga Zoltán és Nagy Dénes – azóta tulajdonostársként is segíti a startupot, 2019-ben pedig a Telenor Accelerate program egykori vezetője, a Photont felfedező Takács Zoltán is csatlakozott a csapathoz. Később a Photon sikeresen pályázott a Design Terminal három hónapos, intenzív vállalkozásfejlesztő mentorprogramjának 2018-as őszi szemeszterére is.

Banki informatika: magyar-cseh összefogás a piachódításért

(Borítókép: Photon)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink