Magyar éremesővel indult a nap

Hírek Figyelo.hu
Egy arany, egy ezüst és egy bronzérem eddig a keddi olimpiai játéknap mérlege.

Kopasz Bálint aranyérmet nyert férfi K–1 1000 méteren, Varga Ádám a második helyen ért célba.

A két kajakos egymás melletti pályáról kezdhette élete első ötkarikás A döntőjét, amely néhány perccel a tervezettnél később kezdődött el, mert az első rajtot visszalőtték.

Az öt éve tizedik, világ- és Európa-bajnoki címvédő Kopasz rögtön a start után kivált a mezőnyből a 2018-ban vb-győztes portugál Fernando Pimentával, Varga pedig az első 250 méteren az 5-6. helyen haladt. Féltvánál már Kopasz, a győriek 24 éves kajakosa vezetett, akit a célig már nem is tudott utolérni a mezőny, fölényes győzelmet aratva szerezte meg pályafutása első olimpiai bajnoki címét. Mögötte ugyanakkor óriási csata alakult ki, s a kiválóan hajrázó, ötkarikás újonc, 21 éves Varga Ádám mindenki mellett elment, a végén még az elfáradó Pimentát is megelőzte négy századmásodperccel, és a szoros befutó után övé lett az ezüstérem.

Az aranyérmes Kopasz Bálint
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kettős harmadik lett női K–2 500 méteren,

a Csipes Tamara, Medveczky Erika duó a negyedik helyen végzett. Kozák Luca hatodik lett K–2 200 méteren.

Szőke Alex legyőzte grúz ellenfelét a vigaszágon a férfi kötöttfogású birkózók 97 kilogrammosainak mezőnyében, így a bronzéremért léphet szőnyegre. Lőrincz Viktor megy a bátyja után, már elődöntős a 87 kilogrammosok között! Sastin Marianna és Korpási Bálint kikapott a nyolcaddöntőben, ők a vigaszágban reménykedhetnek.

Atlétikában Szögi István férfi 1500 méteren nem jutott tovább, kiesett Szilágyi Réka gerelyhajítónk is.

(Borítókép: Az aranyérmes Kopasz Bálint (j) és az ezüstérmes Varga Ádám (b) a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntõjének végén a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. MTI/MTI Fotószerkesztõség/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink