London polgármestere beszólt Trumpnak, de szépen helyretették

Hírek
A Spectator újságírója aktivizálta magát, amikor London polgármestere nem bontotta ki az igazság minden részletét a város kisebbségeinek együttélésének kérdésében.

Sadiq Khan London polgármestere arról beszélt a BBC-nek, hogy szívesen mutatna Trumpnak olyan városrészeket Londonban, “ahol muszlimok, keresztények, zsidók, buddhisták, szikek, olyanok akik valamelyik szervezett valláshoz tartoznak, és olyanok akik egyikhez sem, nem csak tolerálják, de tisztelik, megünneplik és átkarolják egymást”. Bírjuk ki még egy kicsit könnyek nélkül! “Úgy vélem mi világítótoronyként szolgálhatnánk nem csak az Egyesült Államok elnökének, de az egész világ számára, hogyan is kéne a dolgokat intézni” – tette hozzá Khan. Aki mégis elgyengült, gyorsan törölgesse le az arcáról a patakzó meghatottságot, mert van még tovább is.

Douglas Murray, a Spectator újságírója arra hívta fel a figyelmet, hogy Khan kifelejtette a képből a múlt pénteki történéseket, amikor London városában egy Izrael-ellenes tüntetésen rasszista szólamok is elhangzottak. Murray úgy véli, egyszerű a különböző kisebbségek sikeres együttéléséről beszélni, de egy felelős politikusnak azt is hozzá kellene ilyenkor tennie, hogy “bár múlt pénteken London belvárosában muszlimok kántáltak zsidók haláláról szóló rigmusokat”.

Murray szerint így teljesebb képet kapnánk a 21. századi Londonról, és nem érti, Khan miért hagy ki ilyen részleteket, amikor a multikulturális városról beszél.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink