Lezárják a H5-ös HÉV-et a főváros egy szakaszán

Hírek vg.hu
Az árvíz miatt újabb intézkedésként szerdán lezárják a H5-ös HÉV alagúti szakaszát.

Az árvíz miatt újabb intézkedésként szerdán lezárják a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, a szerelvények üzemkezdettől a Batthyány tér helyett csak a Margit híd, budai hídfőig, a felszínen kialakított ideiglenes végállomásig járnak. Amennyiben a Duna vízszintje tovább emelkedik, további forgalmi korlátozások is várhatók – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben Budapesten, amely a közösségi közlekedés járatait is érinti. Szeptember 18-án, szerdán lezárják a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, ezért a H5-ös HÉV nem hajt be a Batthyány téri végállomására.

A szerelvények megváltozott menetrend szerint, Szentendre/Békásmegyer felől a Margit híd, budai hídfő állomásig járnak. A Margit híd, budai hídfőnél a vonatokra a felszínen kialakított ideiglenes végállomásnál lehet felszállni.

Szerdától a Margit hídnál, a HÉV-megállóhoz vezető lépcsőket lezárják, azok nem használhatók. A következő napokban a Batthyány téren a Duna felőli, a villamosmegállókhoz vezető lépcsőknél homokzsákokat helyeznek el, ezért azokat nem lehet majd használni, a felszín a buszvégállomásra vezető lépcsőn érhető majd el.

A BKK és a MÁV-HÉV munkatársai hangbemondásokkal, információs táblákkal, a Margit híd, budai hídfő állomásnál pedig személyesen is segítik az utasok tájékozódását. Ennek ellenére a BKK arra kéri a szentendrei HÉV-en utazókat, hogy útvonalukat még indulás előtt tervezzék meg.

Lezárják a Margit híd HÉV-végállomás peronján áthaladó kerékpárutat is. Ezen a szakaszon biciklivel nem lehet áthaladni, a BKK az Árpád fejedelem úti kerékpársáv használatát javasolja.

A cikk itt olvasható.

Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink