Letartóztatták Gyárfás Tamást

Hírek
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – tudta meg a PestiSrácok.hu. Értesüléseik szerint Gyárfást ma délután állították elő a nyomozók, a kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Fenyő János médiacézár megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség egykori elnökét, a Nap TV korábbi tulajdonosát, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – erősítette meg a PestiSrácok.hu információit az ORFK Kommunikációs Osztálya.

Úgy tudják, Gyárfást, aki a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnöki pozícióját is betölti, a mai napon állították elő a rendőrök. Az ex-úszóelnök kihallgatása jelenleg is folyamatban van. Értesüléseik szerint Gyárfás Tamás terhére azt rója a hatóság, hogy több mint húsz évvel ezelőtt megbízást adott a magyar olajmaffia rettegett vezérének, Portik Tamásnak, hogy likvidálja legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost.

A Pestisrácok a napokban megírta, az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság megrendeléséért már jogerős büntetését töltő Portikot (aki azóta már vallomást is tett) március 22-én gyanúsították meg a bűncselekménnyel.

A gyanú szerint az ő közvetlen parancsára lőtte agyon Fenyőt az ügyben már elítélt szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác. Úgy tudja a Pestisrácok, kőkemény bizonyítékok, köztük egy hangfelvétel van a rendőrség birtokában. Ezen az – Energol-vezér által készített, tizennégy éves – felvételen Portik és Gyárfás beszélgetése hallható.

Bortófotó: Gyárfás Tamás, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) végrehajtó és a 17. FINA Masters Szervező Bizottságának tagja (b) a versenyről tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. augusztus 4-én. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink