Lengyel kézbe került a Szallas.hu

Hírek vg.hu
A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding vásárolja meg a Szallas.hu-t is üzemeltető, az elmúlt években nemzetközi szereplővé vált Szallas Groupot – közölte a cég menedzsmentje és tulajdonost képviselő PortfoLion Capital Partners. A varsói székhelyű e-kereskedelmi és médiavállalat-csoport várhatóan 82 millió eurót fizet a PortfoLionból és magánszemélyekből álló tulajdonosi körnek.

A tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska a lengyel és a régiós piac több jelentős média- és e-kereskedelmi portáljának tulajdonosa. A cég eddig főleg Lengyelországra fókuszált, de a most bejelentett tranzakciónak köszönhetően több új országgal és termékkel gyarapodik, valamit több mint háromszorosára nő a tevékenysége által lefedett piac az ágazatban. A Szallas.hu 2007-es alapítása után gyorsan Magyarország egyik meghatározó szállásfoglaló oldalává vált.

2015-ben a PortfoLion vásárolta meg a céget az EXIM és az OTP által biztosított forrásból. Először Lengyelországban, majd Romániában és Csehországban is akvizíciókat hajtott végre a cég. A csoport árbevétele felvásárlások és növekedés révén megtöbbszöröződött, az éves foglalások értéke a befektetés előtti évi 20 millió euró magasságából 2021 és ‘22 júniusa között már 200 millió euróra nőtt. Az elmúlt egy évben több mint egymillió foglalás történt a csoport oldalain. Összesen több mint 87 ezer szálláshely közül választhatnak az utazók a csoport oldalain, ami a mostani tranzakcióval 100 ezer fölé nőhet.

Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója szerint a tulajdonosváltás nem befolyásolja a cégcsoport termékeinek működését. A változás maximum annyiban érzékelhető, hogy a meglévő és leendő partnereket ezentúl több és jobb szolgáltatással, a vendégeket még több szálláshellyel szolgáljuk ki – tette hozzá a vezérigazgató. Itthon további fejlesztéseket is terveznek, az akvizíciónak köszönhetően a lengyelországi terjeszkedés erősödését várják.

Fotó: Dél-Magyarország

Ezek is érdekelhetnek

További híreink