Kylie Minogue berobbantotta a Sziget fesztivált

Hírek Nemes Márta
Kylie Minogue még mindig őrült dögös: ilyen volt a díva koncertje a Szigeten.

Miért most jött? Miért nem korábban? – teszi fel a kérdést gyakran méltatlankodva a magyar, amikor egy-egy nagy nevet fénykora után tizenöt-húsz évvel sikerül elhozni Magyarországra. Ezt gondolhatta az idei Szigetet berobbantó Kylie Minogue esetében is, hiszen nagyon régen volt az, hogy vonatoztunk a Loco-Motionre, de az is, hogy robottáncoltunk a Can’t Get You Out of My Headre. A Popcornból kitépett Kylie-poszter ugyan megsárgult, az apró ausztrál díva fénye viszont nem kopott meg. Erőlködés nélküli, profi show-t láthattunk tőle szerda este, az már más kérdés, hogy túl sokan nem voltak rá kíváncsiak.

Sejthető volt, hogy a Sziget utolsóként bejelentett headlinere nem vonz majd akkora tömeget, mint a ma este fellépő Azahriah vagy Halsey, azt viszont megdöbbenve tapasztaltuk, hogy tíz perccel a kezdés előtt olyan könnyedén szlalomoztunk előre a nagyszínpad előtti szellős sorokban, mint még soha. Nem túl biztató, gondoltuk, aztán szépen lassan gyűltek az emberek, elviselhetővé duzzadt a tömeg, ami azt jelenti, hogy a szokásos heringparti helyett kényelmesen el tudott lötyögni az ember a koncert alatt.

Kylie Minogue-ot nem kell bemutatni, 40 éve van a pályán, a pop egyik állócsillaga, aki ugyanúgy képes megújulni, mint Madonna. A különbség az, hogy míg Madonna agresszívan, már-már kétségbeesetten próbál igazodni a – zenei és szépészeti – trendekhez, addig ezt az ausztrál popdíva elegánsan, az idő múlásával megbékélve teszi, rajongók millióinak példaként, inspirációként szolgálva.

Nem véletlen, hogy a többszörös platinalemezes énekesnő kapta idén a Bit Awards „Global Icon” különdíját, melyet az „igazán kivételes művészeknek” – legutóbb 2021-ben Taylor Swift kapta – ítélik oda. Az elismerést Dua Lipa adta át Minogue-nak, aki „a pop örökös királynőjeként” említette őt.

Hogy rászolgált erre a címre, azt remekül bizonyítja a szerda esti koncert, amely látványos pirotechnikával és piros latex kezeslábasokba fegyelmezett táncosokkal indult. Aztán a neonlépcső tetején megjelent az apró díva egy fekete flitteres poncsóban és egy neccharisnyában, az állunk pedig leesett. Az 56 éves énekesnő remek formában van, nemcsak pop-, de stílusikon is, aki a videóklipjeiben és a színpadon egyaránt fantasztikus szetteket rak össze. A diszkós outfit harmonizált a rózsaszínbe borult színpaddal és a fő díszletelemmel: egy óriási belógatott diszkógömbbel. A LED-falakra vetített vizuál is fokozta az élményt, bár a legtöbbször a profi koreográfiát bemutató fáradhatatlan táncosokon volt a fókuszunk.

Ami a dalokat illeti, nagy utat jártunk be a The Loco-Motiontől kezdve a Slow-n, a Can’t Get Out Of My Headen át egészen a 2023-as Padam Padamig, két sort hallhattunk a Where the Wild Roses Grow-ból is (Nick Cave nélkül nem az igazi), és legnagyobb örömünkre az 1994-es Confide In Me is elhangzott, amelynek klipje az MTV-n edződött nézőkben bizonyára mély nyomot hagyott.

Talán felesleges összehasonítani az utóbbi évek első számú popsztárját és egy olyan ikont, aki négy évtizede kezdte a szakmát, mégis megkockáztatom, Dua Lipa 2022-es tötyöm-lötyöm koncertje és a szerdai Kylie-show között nem sok különbség volt. Az ausztrál énekesnő sosem vált önmaga paródiájává, még ma sem ciki, és ha a koncert utolsó harmada le is ült, a fesztivált egyértelműen bedurrantotta.

 

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: Sziget Festival Official

Ezek is érdekelhetnek

További híreink