Különleges MRP-programot indíthat az OTP Bank

Hírek Figyelo.hu
Rendkívüli közgyűlést hív össze az OTP Bank 2021. október 15-ére, amelynek témája egy különleges munkavállalói résztulajdonosi program lesz.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán közzétett napirend szerint az igazgatóság a bank tulajdonában álló (saját) részvényeket értékesítené a munkavállalói által létrehozandó különleges MRP részére, amelyet támogatnának is.

A pénzintézet közölte, hogy az úgynevezett Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Programot az OTP Bank munkavállalói hoznák létre a jövőben független jogi entitásként. A program az eddigi – és a továbbiakban változatlanul folytatódó – Munkavállalói Résztulajdonosi Program mellett működne majd.

A legújabb, szeptember 7-i tájékoztatás szerint az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya 1,08 millió darab; a saját részvény állomány összesen 0,39 százalék.

Az OTP Bank papírjaival a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a vállalat részvényei kedden 18 400 forinton zártak; az elmúlt egy évben legmagasabb értékük 18 800 forint, legalacsonyabb értékük 8870 forint volt.

Moratórium: 20-25 milliárdot fizethetnek vissza a bankok

(Borítókép: Figyelő-archív)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink