Közép-Európa erőre kap

Hírek
A közép-európai cégek vezetői optimisták a gazdasági kilátásokat illetően: fél százalékkal magasabb növekedésre számítanak a régióban a 2017-es bővülési ütemhez képest.

A Deloitte globális pénzügyi szolgáltató évente készít felmérést, amelyben a közép-európai térség legnagyobb és legbefolyásosabb vállalatainak pénzügyi vezetőit kérdezik meg fontos témákban. Idén a gazdasági környezetre, a cégek céljaira és várakozásaira, a pénzügyi prioritásokra, és a pénzügyi funkció digitális átalakulására fókuszáltak. A Deloitte közléséből kiderül 600 vezetőt kérdeztek meg.

A felmérés szerint a pénzügyi vezetők átlagosan 2,4 százalékos gazdasági emelkedést jósolnak a térségben, ami fél  százalékkal több, mint a 2017-re várt ütem volt.

Közben a vállalatok bizalmi mutatója enyhe emelkedést mutat az egy évvel ezelőttihez képest, ami arra utal, hogy a pénzügyi vezetők hisznek vállalatuk jó kilátásaiban és az emelkedő árbevételben az elkövetkező év során.

Jó hír az is, hogy Magyarországon a pénzügyi vezetők 2018-ra és az azt követő időszakra optimizmussal tekintenek. Ezt a bizakodásra okot adó légkört némileg beárnyalják olyan kihívások, mint a képzett munkaerő bevonzása és az általános üzleti költségek növekedése. A vállalati digitalizáció elterjedésének korában a pénzügyi vezetők gyorsan felismerték, hogy a folyamatok automatizálása elkerülhetetlen, különösen a pénzügyi területen.

Borítókép: Quartz

Ezek is érdekelhetnek

További híreink