Közeleg a Black Friday, hatalmas és kedvezményes termékkínálat közül választhatunk!

Hírek Szponzorált tartalom
Az eMAG Black Friday idén először az Extreme Digital online áruházzal közösen az eMAG.hu oldalán lesz megrendezve, november 19-én. Azt csak sejteni lehet, hogy a kedvezményes napon milyen árucikkeket szerezhetünk be olcsóbban. A slágercikkek valószínűleg az okoseszközök lesznek, azokon belül is a mobiltelefonok. Aki már korábban feliratkozott valamelyik webshop hírlevelére, az a vásárló első kézből értesülhet, ha leértékelt áruk kerülnek a virtuális polcokra. Alább megvizsgáltuk a fekete péntek jelenséget.

Mi az a Black Friday?

A megtakarítási esemény az év egyik legnagyobb vásárlási ünnepe – az eladások olyan magasak, hogy a nap „feketébe” vagy fizetőképességbe sodorhatja a kiskereskedőt. A vásárlók több ezer ajánlatra számíthatnak az egész hétvége során. A fekete péntek mindig a hálaadás utáni péntek. Idén a Black Friday november 25-re esik, de itthon az online boltok többsége, többek Magyarország legnagyobb e-kereskedője az eMAG-Extreme Digital november 19-én tartja a Black Friday-t. A vásárlók azonban számíthatnak arra, hogy a nagy nap előtti napokban megjelennek az akciót beharangozó ajánlatok.

Mikor kezdődik a Black Friday?

A Black Friday akciók akkor kezdődnek, amikor az egyes kiskereskedők úgy döntenek, hogy akcióik életbe lépnek. Emiatt nagyon sok vásárló már aznap reggel korán figyeli a webshopokat, illetve online felületeket vagy, ha korábban regisztrált akkor e-mail fiókját. Nem véletlen, hogy a túlterheltség miatt néhány weboldal szinte elérhetetlenné válik.

Senkit ne tévesszen meg a név, amely azt sugallja, hogy egyetlen napi kedvezményes vásárlás. Egészen biztosan nem. Ez inkább egy vásárlási szezon, amely november elején kezdődik és majd az ünnepig kitart.

Mit érdemes ilyenkor vásárolni?

Mivel néhány héttel az ajándékozási szezon elé esik, így kiváló lehetőséget kínál arra, hogy az utolsó pillanatok rohanása előtt vásároljon és spóroljon a közelgő ünnepi ajándékokon.
A rendezvény ideje alatt az árak minden idők mélypontjára süllyednek, gyakran meghaladva az év során tapasztalt árkategóriákat. Az akció minden termékkategóriára kiterjed: technológia, lakberendezés és konyha, divat és okos otthon. Az előrejelzések szerint hazai viszonylatban a következőkre számíthatunk:

  • TV-k
  • Okos otthoni eszközök
  • Játékkonzolok és videojátékok
  • Konyhai eszközök

Akár csúcskategóriás Samsung televíziót vagy LG OLED-et, akár pénztárcabarát modellt keres, a Black Friday valószínűleg számos ajánlatot kínál.

Ha felújíthatja a konyhát, a Black Friday remek alkalom a vásárlásra. Hatalmas kedvezményeket tapasztaltunk korábban a főzőlapokra, illetve konyhabútorokra, az edényekre és serpenyőkre, valamint minden másra, amire a közelgő ünnepi szezonban szüksége lehet.

A Black Friday vagy a Cyber ​​Monday jelentősebb?

A kereskedők szerint ennek nagy jelentősége már nincs. A Cyber ​​Monday hagyományosan három nappal a Black Friday után, hétfőn jön. Viszont az elmúlt években tapasztalhattuk, hogy a fekete péntek és a kiber hétfő egyre inkább összeolvad és egy hétig, vagy akár egy hónapig tartó eseménnyé bővülnek. Egy íratlan szabályt azért célszerű betartani: ha úgy látja, hogy adott napon olcsó az áru, akkor ne habozzon, vásárolja meg azonnal. Azonban figyeljen arra, hogy a termékgaranciáról se feledkezzen meg. Az árengedményes napokon általában a házhozszállítás díjtalan vagy kapunk egy kupont, amelyet a következő vásárlásnál érvényesíthetünk.

Természetesen elképzelhető, hogy az általunk kiszemelt termék a későbbiekben még olcsóbb lesz, erre sajnos nincs garancia, egy azonban biztos, az ilyen akcióknál a szokásos árukészletnél jóval kevesebből tudnak gazdálkodni a kereskedők. Az ünnepi ajándékok beszerzését viszont tényleg olcsón megúszhatjuk és mindezt otthonunk kényelméből tudjuk intézni, amennyiben az internetes bolt weboldala elérhető. Elképzelhető, hogy a Black Friday napján a kedvenc okostelefonmárkánkból csak tucatnyit adnak olcsóbban. Aki tehát kimarad, az lemarad!

(Borítókép: Pixabay)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink