Kötcse: összecsaphat Orbán Viktor Magyar Péterrel

Hírek vg.hu
Orbán Viktor a kötcsei találkozóra érkezve újságíróknak ezt mondta: új világgazdaság jött létre az elmúlt időszakban, ehhez alkalmazkodni kell, és új gazdaságpolitikára van szükség. A kötcsei találkozón arról beszél, hogy ez a gazdaságpolitika milyen legyen. A miniszterelnök egy kérdésra azt válaszolta, hogy valószínűleg összecsap Magyar Péterrel az Európai Parlament alakuló ülésén másfél hét múlva Strasbourgban.

Gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd – jelentette ki a miniszterelnök szombaton a Somogy vármegyei Kötcsén újságíróknak nyilatkozva. Orbán Viktor azt mondta: új világgazdaság jött létre az elmúlt időszakban, ehhez alkalmazkodni kell, és új gazdaságpolitikára van szükség. A kötcsei találkozón arról beszél, hogy ez a gazdaságpolitika milyen legyen – tájékoztatta a miniszterelnök az újságírókat.

Ennek a gazdaságpolitikának a „szíve közepe és lényege” a gazdasági semlegesség, mert meggyőződése, hogy gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd – fogalmazott Orbán Viktor.

A médiának nyilatkozó miniszterelnök beszédét néhány tüntető zavarta meg, akiket az újságírók intettek csendre, hogy Orbán Viktor válaszolhasson a kérdéseikre.

Hosszasan válaszolt az újságírói kérdésekre Orbán Viktor Kötcsén – írja a hvg.hu is. A miniszterelnök többek között elmondta, hogy valószínűleg összecsap Magyar Péterrel az Európai Parlament alakuló ülésén másfél hét múlva Strasbourgban.

Orbán hozzátette: természetesen az EP minden képviselőjének áll a rendelkezésére.

A kormányfő továbbá arról is beszélt, hogy szerinte ha valaki meg akarja tudni, hogyan avatkozik be a magyar kormány az amerikai választásokba, olvassa el a sajtóban.

Arra a kérdésre, felnéz-e Vlagyimir Putyin orosz elnökre, azt felelte: van elég magyar történelmi személyiség akire fel lehet nézni, nem kell külföldön keresni.

A cikk itt olvasható.

Fotó: hirado.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink