Körözést adtak ki a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen

Hírek
Országos elfogatóparancsot és körözést adott ki a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese, Szarvas Szilveszter ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy, a Czeglédy-ügyhöz kapcsolódó rágalmazási ügyben – számolt be a PestiSrácok.hu. A lap beszámolója szerint bírói túlkapás történt.

A történet előzménye, hogy Szarvas Szilveszter még 2017 júniusában írt egy cikket a Czeglédy-ügyben, a cikkben szereplő egyik érintett pedig beperelte a főszerkesztő-helyettest. A feljelentés az a Pesti Központi Kerületi Bíróságra került, ahol békéltető tárgyalást is tartottak, viszont a békülés elmaradt, a feljelentésből így bírósági büntetőügy lett.

Az első, 2018. október 12-i tárgyalásra beidézték Szarvas Szilvesztert, de a Pesti Srácok ügyvédje új tárgyalási nap kitűzését kérte, arra viszont már nem küldtek idézést Szarvas Szilveszter számára. Az ügyben eljáró bírónő rendőrségi előállítást kért a 2019. január 23-i tárgyalásra, de ez nem valósult meg, hiszen a kiérkező rendőrök nem találták otthon a főszerkesztő-helyettest, aki akkor munkahelyén tartózkodott.

Így került fel Szarvas Szilveszter a police.hu körözési listájára. Balsai István, a Pesti Srácok ügyvédje azóta megjelent a Pesti Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója előtt és a bírói szabálytalanságokat is ismertetve elérte, hogy február 19-én Szarvas Szilveszter ellen visszavonják az országos elfogatóparancsot.

Borítófotó: pestisracok.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink