Koronavírusban hunyt el a nyíregyházi kórházigazgató

Hírek Figyelo.hu

Eltávozott Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója – mondta el a Telexnek Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szóvivője.

A 66 éves Dr. Adorján Gusztávot koronavírus-fertőzése miatt október elején szállították a fővárosba miután súlyosbodott az állapota.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, annak az intézménynek volt a vezetője, ahova három megyéből érkeztek a középsúlyos koronavírusos betegek. Megelőző értesülések szerint szeptember 30-án még egy közgyűlés előtti bizottsági ülésen részt vett, a közgyűlésen azonban már nem.

Dr. Adorján Gusztávot 2010-ben nevezték ki a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. Később a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettese, 2015-től pedig főigazgatója lett.

2010 óta volt a helyi közgyűlés tagja, majd a Fidesz-frakció elnöke lett. 2016-ban a közgyűlés Nyíregyháza díszpolgárává is választotta „Nyíregyháza Város fejlődéséért és felemelkedéséért, hírnevének öregbítéséért kifejtett kiemelkedően eredményes tevékenysége elismeréseként”.

(Borítókép: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház / Facebook)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink