Kórháznak adományozott a Wall Street meghekkeléséből pénzt szerző főiskolás

Hírek Figyelo.hu

Hunter Kahn, a Cornell Egyetem hallgatója 2000 dollárnyi, azaz mintegy 600 ezer forintnyi Nintendo Switch konzolt és játékot adományozott a minneapolisi gyermekkórháznak. A főiskolai hallgató a Wall Streetet meghekkelő tőzsdei akcióból szerzett magának vagyont a múlt héten, összesen 30000 dolláros nyereséget besöpörve – írja a CNN.

A Telex szemléje szerint Kahn a Reddit-fórumozók által felvert árfolyamú GameStop részvényeiből vásárolt be korábban, és azt értékesítette. A GameStop nak az elmúlt években az online játékpiac térnyerése és a járvány miatt is nehézségei voltak. A cég részvényei emiatt is bezuhantak, 2019 márciusa után több mint egy évig közelében sem voltak a tíz dollárnak, sőt egy ponton három dollár alatt vesztegették őket.

Majd jött a hihetetlen emelkedés: négyszeresére emelkedett a GameStop árfolyama az év eleje óta. A nagy árfolyamugrás az r/wallstreetbets nevű, a befektetéseket memékbe csomagoló Reddit-alfórumnak is köszönhető, amelynek tagjai mozgalomként vásárolták fel a cég részvényeit, hogy keresztbe tegyenek a Wall Streetnek.

(Borítókép: Hunter Kahn (fotóforrás: Instagram)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink