Kiválóan teljesített a Deutsche Bank

Hírek MTI

Várakozáson felüli eredményt ért el az első negyedévben a Deutsche Bank AG a pénzintézet honlapján közzétett előzetes jelentés alapján.

A Deutsche Bank AG (DB) az első negyedévben az előzetes adatok alapján 206 millió euró adó előtti eredményt és 66 millió euró nettó nyereséget ért el. A nyereség elmaradt ugyan az egy évvel korábbitól, de meghaladja az elemzői várakozásokat. Az első negyedévre várt 6,4 milliárd euró díjbevétel viszont magasabb lehet kissé a 2019 első negyedévinél.

A bank tőkemegfelelési mutatója az első negyedév végére 12,8 százalékra csökkent a 2019. év végi 13,6 százalékról. Beszámolójában a bank jelezte, hogy a mutató „átmenetileg” 12,5 százalék alá is csökkenhet az év folyamán.

A hiteltörlesztési kiesések fedezetére 500 millió eurót különít el a DB, több mint háromszorosát a tavalyinak.

Elemzők nettó veszteséget vártak az első negyedévre a Deutsche Banktól 5,7 milliárd eurós díjbevétel után. A DB várakozáson felüli eredménye arra utal, hogy befektetési banki üzletága profitált az év eleji tőzsdei árfolyam ingadozásokból. A DB bevételének összetételét nem részletezte előzetes jelentésében.

A Deutsche Bank szerdán teszi közzé első negyedéves eredmény-beszámolóját. A DB részvénye a hétfői nyitást követően öt százalékkal erősödött a frankfurti tőzsdén.

.

Borítókép: A Deutsche Bank székháza Frankfurtban 2018. április 9-én. (MTI/EPA/Armando Babani)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink