KINCS: Magyarország családbarát ország

Hírek H. Z.
Ma már csaknem kétszer annyi gyermek étkezhet ingyenesen, mint 2010-ben, és a köznevelésben mindenki ingyen kapja a tankönyveit. 2012 óta pedig egymillióan vettek részt az Erzsébet-táborokban – hangsúlyozta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke a KINCS percek videósorozat legújabb részében.

A 2010-es családbarát fordulat óta a kormány számos lépést tett a közel kétmillió kiskorú gyermek érdekében – mondta Fűrész Tünde a videóban, kiemelve, hogy átlagosan csaknem duplájára nőtt valamennyi gyermekes családban az egy főre jutó jövedelem.

A gyermekek kiegyensúlyozott nevelését olyan gyermekjóléti intézkedések segítik, mint a bölcsődefejlesztés, a hároméves kortól kötelező óvoda, az ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetés, az ingyenes tankönyvek biztosítása az általános és a középiskolákban, valamint a szakképzésben, továbbá az Erzsébet-táborok – sorolta.

Magyarország családbarát ország, ahol a gyermekeket megbecsülik, mert ha van gyermek, van jövő

– fogalmazott az intézetvezető.

(Borítókép: Diákok ebédelnek Budapesten a Harmat Általános Iskola menzáján 2017. december 19-én. Az intézményben ezen a napon Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tartott az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésről. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink