Karácsony Gergely szerint nem nácizmus zsidó képviselőket listázni

Hírek
Igen, 2019 Magyarországán járunk, és a származás alapján történő listázás elfogadása nem mástól, mint Karácsony Gergelytől hangzott el, aki Budapest főpolgármestere szeretne lenni.

A csekély érdeklődés mellett megrendezett előválasztás győztese, Karácsony Gergely a Hír TV vendége volt tegnap, ahol a Jobbikkal kapcsolatban faggatták a bukott miniszterelnök-jelöltet.

A Párbeszéd politikusa pedig elárulta, hogy mindenkivel hajlandó összefogni, hogy leváltsa a kormányt, noha korábbi kijelentéseit tagadta, miszerint a Jobbikkal nem hajlandó szövetséget kötni.

A műsorvezető, Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy nem nácizmus-e zsidó képviselőket listázni, Karácsony Gergely nemmel válaszolt. A zuglói polgármester szerint a nácizmus és a rasszizmus már a Jobbik múltja, de ezek szerint Karácsony elfelejti, hogy nemrég Szávay István jobbikos képviselő még egy zsidó nő megverésével dicsekedett, Sneider Tamás felesége karlendítéssel üdvözölte a násznépet, míg férje, a Jobbik-elnök kijelentése, miszerint "jöhetnek a cigányok, megverek mindenkit", a hetekben látott napvilágot. 

Így hiába is próbálja bárki, legyen az maga a Jobbik, vagy a magukat demokratikusnak tartó ellenzék elhitetni, hogy a szélsőséges párt megváltozott, ez valójában nincs így.

Karácsony Gergely kijelentés egyszerre megdöbbentő és szomorú: egy elveit feladó párt képviselőjének semmi sem drága, hogy leváltsa a kormányt, s ezért a cigányverő és antiszemita politikai közösségnek is hajlandó kezet nyújtani.

Borítófotó Karácsony Gergely (MTI/Bruzák Noémi)

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink