Karácsony Gergely: Jobban utálom az MSZP-t, mint a Fideszt

Hírek
Milyen rövid az ember politikai emlékezete! Teljesen elfelejtődött, hogy Karácsony Gergely 2012-ben (még LMP-sként) miket is mondott az MSZP-ről. Arról a pártról, amelynek most a miniszterelnök-jelöltje lesz.

“Jobban utálom a szocialistákat, mint a Fideszt” – Karácsony 2012-ben egy zártkörű, a Debreceni Egyetemen megtartott beszélgetésen mondta ezt. A Párbeszéd társelnökeként öt év elteletével – miután az LMP-t már rég elhagyta – most épp azoknak a szociknak szeretne a miniszterelnök-jelöltje lenni, akiket akkor még ennyire utált. (Hogy milyen gyorsan is változtat az álláspontján, az mutatja, hogy öt nap múlva úgy nyilatkozott, hogy senkit nem utál –  a szerk.) A bizonytalansági faktor azonban igen nagy az esetében, hiszen már a Párbeszéd jelölését sem fogadta kitörő örömmel. Ugye, ugye, “a f…ért hagytam magam rábeszélni!”

Azért volt még ezen a 2012-es egyetemi előadáson egy ilyen kijelentése is: „azért támogattam az együttműködést az Együtt 2014-el, hogy ne Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök, és kihúzzam a szocik s…ből az összefogást”. A mondat első tagmondata kicsit homályosnak tűnik, hiszen Karácsony nem sokkal ezután épp Bajnai Gordon támogatása miatt hagyta el kis csapatával az LMP-t. Azonban a harmadik tagmondat így öt év távlatából már igazi csemege.

Hiába, változik az ember: ha akkor a "kihúzási" stratégia nem járt sikerrel, nincs más hátra, mint most betolni az összefogást a szocikhoz.

Fene az MSZP-huzigáló ízlését!

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További híreink