Karácsony Gergely a fizetős egészségügy mellett?

Hírek
A fizetős egészségügyi alapellátás mellett kampányolt Karácsony Gergely egészségügyi miniszterjelöltje.  

Ki volt az, aki még 2008-ban, a kórházi napidíj mellett kampányolt? Igen, Karácsony Gergely MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt árnyékkormányának egészségügyi minisztere, Komáromi Zoltán. Ő volt ugyanis a “kórházi napidíj harcosa”, még támogató aláírásokat gyűjtött a Gyurcsány-kormány intézkedése mellett.

Az egyértelműen liberális egészségpolitikusról tudni kell, hogy Botka László már jelölte ugyanerre a pozícióba tavaly, akkor, amikor Karácsony még a kanyarban sem volt a szocialistáknál.

Komáromi tehát egyértelműen kiállt a fizetős egészségügyi alapszolgáltatás mellett, amit 2008-ban a Fidesz által kezdeményezett népszavazáson az állampolgárok hatalmas többséggel elutasították.

A kórházi napidíj akkor óriásit bukott, közvetlen kiváltó oka volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2009-es lemondásának. Karácsony egyébként hétvégi kampánybeszédében belengette a társadalombiztosítási rendszer “új alapokra” helyezését is. Ezzel utoljára Gyurcsány és az SZDSZ akart megpróbálkozni, még a szociális népszavazás előtt.

Most tehát a kedves, jótanuló középiskolásnak tűnő Karácsonyon keresztül ugyanez a lobbi szeretne visszatérni a kormányzásba. Karácsony tehát úgy tűnik, utat engedne a fizetős egészségügynek. Elég nagy tehát a választás tétje e területen is!

Borítófotó: Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje Március 15. című sajtótájékoztatóján a XIV. kerületi Mogyoródi úton 2018. március 5-én. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink