Kamala Harris úton az elnökjelöltség felé

Hírek vg.hu
Úgy látszik eldőlt ki lesz Donald Trump kihívója az amerikai elnökválasztáson. Kamala Harris a becslések szerint megszerezte a jelöltséghez szükséges küldöttek támogatását. Várhatóan még augusztus 7. előtt megválasztják a demokraták Donald Trump ellenfelének.

Becslések szerint Kamala Harris elegendő demokrata küldöttet állított az oldalára, hogy elnyerhesse az elnökjelölti státuszt. Még javában zajlik a támogatók toborzása, de az alelnöknek már így is elegendő küldötte van, hogy elnökjelöltként szállhasson ringbe Donald Trump ellen.

Hétfő este érkeztek a hírek az Egyesült Államokból, hogy Kamala Harris átlépte azt a küldött számot, amivel megkaphatja azt elnökjelöltséget – írta meg a CNN. A gyakorlatban ezek ugyan csak ajánlások, kötelező erejük nincs, de ennek ellenére hagyományosan nagy jelentősége van a küldöttek számának. A várakozások szerint a Harris mögé beállt küldöttek egyhangúan fogják megszavazni Joe Biden alelnökét.

Büszke vagyok, hogy megszereztem a pártunk jelöltjévé váláshoz szükséges széles körű támogatást, és kaliforniai lányként büszke vagyok arra, hogy államom delegációja segítette kampányunkat a csúcsra helyezni. Alig várom, hogy hamarosan hivatalosan is elfogadhassam a jelölést – mondta Kamala Harris a hétfő esti kampánybeszédében.

A CNN azt írta, hogy augusztus 7-ig várhatón megtörténik a szavazás, amivel Harris hivatalosan is demokrata elnökjelöltként mérkőzhet meg a Fehér Házért.

A Demokrata Nemzeti Bizottság azt közölte, hogy feltett szándékuk még augusztus 7. előtt jelöltet állítani, mivel ez kulcsfontosságú a billegő államok megnyeréséhez.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink