Idén is tartja piaci pozícióit a Ford Magyarország

Hírek Hőnyi Gyula
Idén új modellekkel és azonnal elérhető modellválaszték-bővítéssel erősít a Ford Magyarországon. A cég megkerülhetetlen itthon, mind a személyautó, mind pedig a hasznogépjármű szegmensben.

A Ford a magyar autópiac vezető szereplőinek egyike, 2023-ban a haszongépjármű üzletágban részesedését tekintve a cég immár 10 éve az első hellyel büszkélkedhet, míg a személygépjárműveknél az összesített kategóriában, az éves eredmények alapján a Ford Magyarországon a 3. legnagyobb piaci szereplő – foglalta össze a cég eredményeit Kővágó-Laky Andrea, a Ford Magyarország Ügyvezető Igazgatója az új Ford Kuga hazai bemutatóján. Mint mondta a tavalyi piaci helyzetét a Ford 2024-ben is tartja, a vállalat ambíciója, hogy az idei évet is a 23-ashoz hasonló sikerrel zárja.

Az új Kuga orra (Fotó: Ford)

Az új Ford Kuga bemutatója mellett több más sikervárományos modellt is felvonultatott a cég, így prezentálta a tisztán elektromos Explorert, és Mustang új 7-ik generációs sportautója. „A Ford meghatározó szerepét mutatja a nemzetközi eredmények és elismerések sora, valamint a megújult modellpaletta, ami jelenleg a piac egyik leginnovatívabb termékeit kínálja” – emelte ki Lajtner Tamás, a Ford Magyarország kommunikációs vezetője. Példaként említve többek között az újonnan bemutatott Ford Kuga-t, amely Európa legkelendőbb plug-in hybrid modellje lett az elmúlt három évben. Az idén 60-ik évfordulóját ünneplő Mustang, a globális piac legkelendőbb sportautója több, mint 10 éve töretlenül, míg a Ranger az Év Pickupja Nemzetközi Díj nyertese lett idén. Az új Transit Custom az Év Furgonja Nemzetközi Díj háromszoros nyertese, míg az egytonnás szegmens legkelendőbb áruszállítója Európában – már kilenc éve. A Transit eredményei hozzájárultak ahhoz, hogy a cég a haszongépjárművek európai piacán 15 százalékos részesedéssel ugyancsak 9 éve piacvezető legyen. Itthon a cég idén célul tűzte ki, hogy minden negyedik eladott haszongépjármű Ford legyen, amit nagyban elősegíthet, a gyors hozzáférés. A cég idén a legnagyobb auonnal elérhető modellkészletet szeretné kialakítani.

A Ford Blue és Model E üzletág terén 7 új (vagy frissített) modell bevezetésével erősíti pozícióját 2024-ben – mondta Károly Róbert az üzletág igazgatója.

Az új Kuga piaci bevezetése idén májusban indul, ami továbbfejlesztett hibrid hajtásláncokkal, attraktív új külső megjelenéssel, és a Ford új SYNC 4 fedélzeti rendszerével száll ringbe a népszerű SUV modellek piacán.

A teljesen elektromos Explorer a piacon kiemelkedő, akár 600 km-es hatótáv elérésére képes, előértékesítése március végén hazánkban is hivatalosan elindult, az első példányok augusztus végén érkeznek a szalonokba.

A Ford személygépjármű palettájának ikonikus modelljeit erősíti az idén bemutatott 6-ik generációs Bronco, mely nem tűr kompromisszumot a terepjáró képesség tekintetében. Emellett júniusban érkezik a legtöbb hazai Ford Store márkakereskedésbe az új Mustang GT és Dark Horse modelljei, melynek 1964-es bevezetése óta immáron 7-ik generációját mutatja be a Ford, rengeteg külső és belső újítással, de egyazon életérzéssel, és az 5.0 literes V8-as motor vezetési élményével.

A Bronco mindig trendi volt (Fotó: Ford)

Az új Puma, Európa legkelendőbb kisméretű SUV modellje a magánvásárlók körében, várhatóan júniusban érkezik a szalonokba, továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszerekkel és az új SYNC 4 fedélzeti interfésszel. Az első negyedévben bemutatott új Tourneo Courier a klasszikus egyterű szegmensbe hoz új színt izgalmas, vagány formavilágával és praktikus belső kialakításával.

A sajtótájékoztató alkalmával a vendégeknek alkalmuk nyílt a kiállított új, megnyerő Ford modellpalettával közelebbről is megismerkedni, a Ford Magyarország termékszakértőinek részvételével.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink