Hídfőállás lett a Foxconn komáromi gyára

Hírek Szajlai Csaba
A Figyelő szerkesztősége Tálos Pétert választotta meg az Év emberének 2021-ben. Ebből az apropóból készítettünk a Foxconn magyar alelnökével interjút.

A globális ellátási láncok átalakulása felgyorsult, az eddigi nagy láncok irányából elindultunk a regionális ellátási láncok irányába. Ez egy hosszú folyamat, de bizakodóak vagyunk, hiszünk benne, hogy a változások nyertesei leszünk – hangsúlyozta lapunknak adott interjújában a Foxconn alelnöke. Tálos Péter kifejtette: tevékenységük olyan jellegű, hogy a COVID járvány hatására nemhogy csökkent, hanem talán nőtt is a kereslet a termékeink iránt. Vagyis a koronavírus miatti járvány nem hatott negatívan üzleti terveikre.

A szakember hangsúlyozta, hogy Magyarország egyike annak a három országnak Európában, ahol a Foxconn gyárakat működtet, hazánkban 2004 óta folyik a termelés.

Tálos Péter
Fotó: Vémi Zoltán

Elmondható, hogy a komáromi gyár a cégcsoport egyik fő hídfőállása kontinensünkön

– húzta alá.

Kitért arra is, hogy az 5G technológia a közeljövőben megkerülhetetlen lesz, ha valaki hatékonyan akar gyárat működtetni. Pillanatnyilag nem ez a helyzet, a piacon elérhető 5G alapú eszközök száma még nagyon korlátozott, mint ahogy a képességeik is.

Elárulta, hogy alapvetően a gyártási folyamataikhoz kötődő innovációs tevékenységet folytatnak.

Kérdeztük arról is, hogy mi a vélemények a magyar adórendszerről. Tálos Péter így felelt:

rengeteget fejlődött és összességében versenyképes a régió többi országához képest.

Rengeteget fejlődött a magyar adórendszer, és összességében versenyképes a régió többi országával összevetve, de az iparűzési adóval csinálni kellene „valamit” – fejtette ki Tálos Péter a VG Podcast vendégeként.

Továbbiak a Figyelő hetilap legfrissebb számában.

(Borítókép: Vémi Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink