Hamarosan kezdődik a Részvényfutam

Hírek
Február 25-én veszi kezdetét a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátéka. Az öt hétig tartó, a PÉNZ7-hez kapcsolódó BÉT Részvényfutam célja a középiskolások tőzsdei ismereteinek bővítése és befektetői tudatosságuk növelése.

A mai naptól jelentkezhetnek, február 25-től pedig már játszhatnak is a 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött diákok és tanáraik a BÉT Részvényfutam tőzsdejátékon, amely során 2 millió forintos virtuális tőkével gazdálkodva építhetik ki és kezelhetik portfoliójukat a résztvevők. A verseny alatt február 25. és március 29. között 24 tőzsdei kereskedési napon át kereskedhetnek a BÉT-en elérhető termékekkel, valós időben, valós árfolyamok mellett. A BÉT Részvényfutamot a játékosok a tozsdejatek.bet.hu oldalon érhetik el. A hozamvadászat mellett a verseny másik fontos eleme a napi kvíz kérdések helyes megválaszolása.

A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pénziránytű Alapítvány számos pénzügyi programmal támogatja az általános- és középiskolai tanárok munkáját és az oktatást.

– A 2019-es év kiemelt témája a befektetés, ennek jegyében mutatjuk be február 25-én a Számoljunk a befektetésekkel című középiskolai matematikai példatárunkat. A PÉNZ7 témájához kapcsolódóan különösen fontosnak tartjuk, hogy a Részvényfutamban a diákok és tanáraik védett körülmények között, mégis éles adatokkal próbálhassák ki a legkockázatosabb, legizgalmasabb értékpapír-kereskedést, a tőzsdézést. Szakmai anyagainkkal, tananyagainkkal az ismeretszerzést tudjuk támogatni, a játék pedig a gyakorlati tapasztalatszerzést segíti – mondta Merényi Zsuzsanna, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója.

– Évek óta aktív szerepvállalással törekszünk a fiatal generáció tagjait bevezetni a tőzsde világába. Az egyetemi hallgatók a részvényelemzési versenyein bizonyíthatják rátermettségüket, míg a középiskolás diákok a Brókerképző Alapítvánnyal közös tőzsdejátékok során és a Pénziránytű Alapítvánnyal közös BÉT Részvényfutamon tanulhatják ki a befektetői tudatosság alapjait, valamint élhetik át a tőkepiac nyújtotta izgalmakat. A BÉT Részvényfutam sikerességét és népszerűségét az is jelzi, hogy a tavalyi játékban több mint 1500 diák vett részt. Bízunk abban, hogy az idén harmadjára megrendezett tőzsdejátékban legalább ugyanennyien sajátítják el a felelős és eredményes pénzügyi döntésekhez szükséges tudást, amit aztán felnőtt korukban már sikerrel tudnak kamatoztatni – nyilatkozta Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.