Gyorsan népszerű lett az év lakossági online és banki eszközének választott GRÁNIT eBank

Hírek
Újdonság a mobilbanki alkalmazásba integrált költés- és bevételkövető.

A GRÁNIT Bank a legmodernebb technológiai követelményeknek és a meglévő ügyféligényeknek megfelelően megújította az eBank alkalmazását, amelyet elsőként az iPhone tulajdonosok vehettek birtokba tavaly ősszel, majd a karácsonyi ünnepek előtt megérkezett az Android eszközökre is, s azóta mintegy 10 ezren töltötték le az applikációt. A mobilbanki alkalmazásban nemcsak néhány érintéssel lehet betétet lekötni vagy átutalást indítani, hanem az országban elsőként a beépített „Pénzügyeim” funkcióban diagramokon is lehet követni a kiadásokat és a bevételeket. A Bank előzetes ügyfélfelmérései is igazolták, hogy nagy igény van a takarékoskodást segítő és a pénzügyi tudatosságot erősítő személyes pénzügyi menedzserre, csaknem ezer válaszoló 80 százaléka tartotta fontosnak, hogy legyen olyan funkció a banki mobilalkalmazásban, amellyel követheti költései alakulását.

„Az új funkciót már használó ügyfelektől is nagyon kedvező visszajelzéseket kaptunk az újdonságról, amely havi bontásban, diagramokon ábrázolva mutatja az ügyfelek költéseit és a bevételeit, azok típusai szerint kategorizálva és visszakereshetően a tranzakciók részletéig” –  mondta Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója. Az app öntanuló algoritmusa elvégzi a felhasználó helyett a kategorizálást, és emellett az ügyfél maga is megváltoztathatja az automatikusan felkínált csoportképzést- fűzte hozzá. Az országban elsőként bevezetett újdonság is hozzájárult ahhoz, hogy a GRÁNIT eBank az év lakossági online és banki eszköze lett 2018-ban a Mastercard év bankja versenyben.

A banki mobilalkalmazásban új funkcióként, néhány érintéssel lehet forintban, devizában saját és idegen számlára utalni, betétet lekötni/feltörni. Az új alkalmazásban az eBanki belépés a hagyományos mPIN-kód megadása mellett biometrikus azonosítókkal is lehetséges. Az új app ügyfélélmény kutatásokat felhasználva külsőleg is megújult, hangsúlyozta Hegedüs Éva, mert a cél az volt, hogy a funkciók jelentős bővülése mellett is minél átláthatóbb, érthetőbb és egyszerűbb, ügyfélélményt növelő szolgáltatás szülessen.

Az Androidon elérhető megújult eBank app emellett tartalmazza a bankkártya digitalizálásán alapuló újgenerációs mobilfizetést, a GRÁNIT Pay-t amellyel 2016 őszén Európában is elsőként jelent meg a GRÁNIT Bank, s amellyel máig 460 ezernél is több érintéses mobilfizetést végeztek el. Emellett iOS és Android eszközön egyaránt egy érintéssel lehet kártyalimitet beállítani, kártyát zárolni, feloldani, továbbá ingyenes banki iSMS-t fogadni vagy videós azonosítással akár 15 percen belül bankszámlát nyitni, illetve GRÁNIT VideóBankon tranzakciót indítani. 

Sikeres a digitális banki üzleti modell

A GRÁNIT Bank 2010-es alapításától kezdve digitális modellt valósít meg a lakossági üzletágban, amelynek keretében ügyfeleit fiókhálózat nélkül, elektronikus csatornákon szolgálja ki. Minden évben újabb és újabb innovatív szolgáltatásokkal igyekszik a lakossági ügyfelek számára egyértelművé tenni, hogy a bankolás egyszerre lehet kényelmes, gyors és költséghatékony. A GRÁNIT VideóBank 2012-es bevezetésekor az ország első, PC-n és mobileszközön, a világon bárhonnan elérhető videós ügyfélszolgálata volt, amelyen keresztül jogszabályi változások után, 2017. július óta, videós azonosítással is lehet teljes körűen azonnal élő bankszámlát nyitni, és elektronikusan szerződni.

A Gránit Bank az előzetes számok szerint 2018-ben is a hitelintézeti rendszert meghaladó növekedést ért el. A Bank mérlegfőösszege 2018. december végére meghaladta a 350 Mrd Ft-ot, a 2018-as előzetes adózás előtti eredmény pedig 1,2 Mrd Ft. A jó eredmény oka a kiválóan teljesítő hitelállomány és a banki átlagnál lényegesen kedvezőbb költséghatékonyság, a működési költség mérlegfőösszeghez képesti arány 0,9% szemben a bankrendszer 2,6%-os arányával. A Bank a működése nyolc éve alatt éves átlagban 58%-kal növelte mérlegfőösszegét, ezzel közel ötvenszeres növekedést ért el.