Gyógyfürdők: mutatjuk a nyugdíjasoknak elérhető budapesti kedvezményeket

Hírek Sándor Tünde
Huszonöt-ötven százalékos kedvezménnyel a budapesti gyógyfürdők többségébe belépőjegyet válthatnak a nyugdíjasok, míg hat fővárosi kerületben az önkormányzat támogatásával ezer forint körüli áron biztosítanak a helyi időseknek belépési lehetőséget. Érdemes utánanézni a feltéteknek és a lehetőségeknek – írj a Világgazdaság.

Kiemelt figyelmet fordít az idősebb korosztályra a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. – közölték érdeklődésünkre, hangsúlyozva, hogy egyrészt szeretnék megbecsülni hűséges törzsvendégeiket, másrészt segítséget nyújtani abban, hogy a fürdőzésről nyugdíjasként, a megváltozott anygai lehetőségek mellett se kelljen lemondani.

Sokan évtizedek óta látogatják a budapesti fürdőket, a medencében sakkozók ikonikus figurák és igazi látványossággá váltak időközben, a nyugdíjas vendégkör pedig a fürdőkultúra része és őrzője, példájukkal ők adják tovább a következő generációknak.

Számos vendég jár a BGYH fürdőibe, akik mesélik, hogy nem is annyira szüleik, inkább nagyszüleik ismertették és szerettették meg velük a fürdők világát, varázsát.

Ez is a kultúránk része, amit Budapestnek mint fürdővárosnak meg kell tudnia őrizni – hangsúlyozta a társaság.

Emellett az egészségmegőrzés is fontos szempont, ebben jelentős szerepe van a szó szerint éltető gyógyvíznek és a rendszeres mozgásnak az évek előrehaladtával is, vagy még inkább.

Kedvezményes belépő jár minden uniós nyugdíjasnak is

Az első öt hónap vendégforgalmi adatai szerint Budapesten mintegy 80 ezren váltottak belépőt nyugdíjas kedvezménnyel, ez a létszám ebben az időszakban az összes vendég nagyjából 5 százalékát tette ki.

A BGYH fürdőibe – három kivételével – válthatók nyugdíjas napijegyek, ezek ára átlagosan 25 százalékkal alacsonyabb a felnőtt belépőkhöz képest.

Még kiemelkedőbb kedvezményeket biztosítanak a különböző bérletkonstrukciók, a 100, 200, 365 alkalmas Budapest Spas bérletek továbbra is kedveltek a törzsvendégek körében.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Nagy Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink