Gulyás: Hat százalék körüli volt tavaly a recesszió

Hírek figyelo.hu

A szomszédos országokban és az Európai Unió jelentős részében megkezdődött a járvány harmadik hulláma, ezzel szemben Magyarországon tovább csökken az új fertőzöttek és a halálozások száma – állapította meg a kormány a szerdai ülésén a járványügyi adatok áttekintése után.

Az elmúlt két és fél hónapban sikerült betartani a járványügyi intézkedéseket, amelyeknek az volt a célja, hogy egyszerre tudjon hatékonyan védekezni az ország a járvánnyal szemben, és közben megőrizze működőképességét is.

A jelenlegi szabályok február 1-ig vannak hatályban, így a következő héten felülvizsgálja azokat a kormány, ugyanakkor a számok drasztikus csökkenéséig és a tömeges oltás megindulásáig érdemi változásra nincs lehetőség

– emelte ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Hozzátette, a kormány áttekintette az ország gazdasági helyzetét is, a pontos adatokra néhány hetet ugyan még várni kell, de nagyjából 6 százalék körüli recesszió volt tavaly Magyarországon, ugyanakkor decemberben négyezer emberrel többen dolgoztak, mint 2019 utolsó hónapjában – tette hozzá.

(Borítókép: recession, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink