Francis Fukuyama, a világ legnagyobb kontárja is aggódik a magyar demokráciáért

Hírek
A világ egyik legismertebb politológusa szerint “az EU-nak rá kell ébrednie arra, mi folyik Magyarországon”. Ha az Európai Unió eddig nem tudta mit tegyen, mostanra bizonyosan megvilágosodtak Fukuyamanak köszönhetően.  

A híres politológus pár napja egy tweetjében fejtette ki, hogy “az EU-nak rá kell ébrednie arra, mi folyik Magyarországon”. Ezt a gondolatát egy, az American Interest magazin egyik, Hegedűs Dániel által írt cikkéhez fűzte hozzá, melyben a szerző arról értekezik: “Földcsuszamlásszerű győzelme után Orbán Viktor megerősítést nyert abban, hogy folytassa Magyarország önkényuralomba való taszítását”.

Azért miközben a brüsszeli aktakukacok és alfőmérnökök egyszerre kezdik bepötyögni telefonjukba Fukuyama számát, hogy tanácsot kérjenek, egyvalamit érdemes lenne észben tartaniuk.

Francis Fukuyama nem érdemtelenül a világ egyik leghíresebb politikatudósa, ugyanis a 80-as évek végén minden idők legnagyobb benézését produkálta azzal az esszéjével, amely a történelem végéről és a liberális demokráciák végleges győzelméről értekezik. 

A tweetje alatt kommentelők nem is fukarkodtak a méltán híres szakember savazásával, felemlegetve a politikatudós totális alkalmatlanságát bizonyító esszét.

Szóval mi arra kérnénk Brüsszelt, hogy ha már olyan sok hibát elkövetett mostanság, ezeket ne tetézze azzal, hogy az amerikai politikatudósra hallgat, mert ha Lengyel László, a Szürke kardigán-liga magyar bajnoka, akkor Fukuyama minden bizonnyal a világbajnoki cím birtokosa.

Fotó: Francis Fukuyama (Facebook)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink