Fordulóponthoz ért a munkaerőpiac

Hírek OS
Egyre többen döntenek a munkaerő-kölcsönzés mellett. Munkaadói oldalon a piac változásaira való gyors reakcióképessége, rugalmassága, valamint az adminisztrációs terhektől és a bérköltség megjelenésétől való mentesség a legfőbb érvek.

A munkavállalók számára a kiszámítható jelen mellett a hosszú távú munkalehetőség szerepel kiemelten az indoklásban – derül ki szektor kétharmadát lefedő Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége tagszervezeteinek és érdekképviseleti munkájukat támogató több piacvezető cég körében végzett legfrissebb közös kutatásból.

Csizmadia Gábor elnök szavai szerint, 65.000 betöltetlen állás van ma Magyarországon, amit várhatóan megdupláznak a folyamatban lévő, idén lezáruló ipari beruházások. „Az atipikus foglalkoztatás rugalmassága mellett kiszámítható, tervezhető jövőt biztosít, úgy munkavállaló, mint munkaadói oldalon. Fordulóponthoz érkezett a munkaerőpiac.”
Válaszaik alapján a kölcsönzött dolgozók munkavégzését a bérutalás pontossága, a bejelentett munkaviszony, a hosszú távú munkalehetőség, az ügyintézés során tapasztalt segítségnyújtás, a munkába járás támogatása, a szakmai fejlődés lehetősége, „az egyik munka végeztével azonnal kapok másik ajánlatot” opciója segíti.
A kölcsönvevők a sorozatos eredménytelen interjúk, idő- és energia-megtakarítás, a cégen belüli fluktuáció csökkentése, a lokális munkaerőpiacról nem elegendő munkaerő, a vállalat gyorsan felfutó termelési igényéhez a megfelelő szakember kiválasztása is okot ad.

(Borítókép: Zenzen, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink