Focilázban ég a német turizmus: az Eb sok mindent kínál

Hírek vg.hu
Hatalmas lökést ad a német turizmusnak és az egész ország gazdaságának a nyári labdarúgó-Európa-bajnokság, amely önmagában 4 százalékkal növeli meg az éves vendégéjszakák számát. Az eseményre több tízezer magyar szurkolót is várnak, a házigazdák ráadásul kifejezetten szorgalmazzák, hogy családdal, kisebb-nagyobb gyerekekkel is bátran induljanak útnak a drukkerek – hangzott el a VG Óperencia Podcast friss epizódjában.

Országos szinten közelíti a 2019-es számokat a német turizmus, miközben Magyarország mint küldőpiac még 17 százalékkal van elmaradva ettől, de a 2023-as adatok már 21,7 százalékkal jobbak voltak, mint a 2022-esek. Ez azt jelenti, hogy idén szinte biztos, hogy eléri, sőt túl is szárnyalja a 2019-es mutatókat a kiutazó magyar turisták száma – mondta a VG Óperencia Podcast stúdiójában Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal Magyarországi Képviseletének vezetője.

A négyhetes labdarúgó-Európa-bajnokság önmagában és országos szinten több mint 4 százalékkal megnöveli az éves vendégéjszakák számát. Az esemény időpontjában megnő a kereslet a szálláshelyeken, a vendéglátásban, de a közlekedési és egyéb szolgáltatások iránt is.

Családokat várnak a szervezők

A világszerte problémát jelentő futballhuliganizmus megakadályozására mindent megtesznek a német szervezők, akik a 2006-os labdarúgó-világbajnokság lebonyolításával már tapasztalatot szereztek világversenyek rendezésében. Mindez azért is lényeges, mert a házigazdák pont erre építve azt szorgalmazzák, hogy gyerekekkel utazzanak ki a szurkolók.

Az Európa-bajnokság kifejezetten a családok számára is komfortos, élményekkel teli rendezvény legyen – hangsúlyozta Czeiszing Miklós.

Németország a magyaroknak ráadásul nem egy távoli desztináció. Autóval öt óra alatt el lehet jutni Bajorországba vagy Szászországba, de vonattal is gyorsan megközelíthető számos nagyváros, például München, Frankfurt vagy Drezda.

Naponta több repülőjárat indul Berlinbe, de többek között Hamburgba és Kölnbe is.

Ráadásul, ha valaki időben lefoglalja a vonat- vagy repülőjegyét, meglepően kedvező áron tud utazni még ma is – mutatott rá Czeiszing.

Tengerpartok és egyéb vonzerők

Idén nem lehet úgy beszélni Németországról, hogy megkerüljük a labdarúgó-Európa-bajnokságot, de miért is tennénk? A kiutazást viszont érdemes úgy tervezni és szervezni, hogy előtte vagy utána a szűkebb-tágabb környéken kínálkozó attrakciókat fel tudják fedezni.

A tengerpartok és a hegyek, a gazdag történelem, valamint a sokszínű kultúra gazdag programlehetőségeket kínál, s a külföldi turisták millióit csábítja Európa egyik legnagyobb és legfontosabb országába – jelentette ki a Német Turisztikai Hivatal képviselet-vezetője.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink