Fiatal nők, nagy sikerek

Hírek
A Figyelő A Nők évszázada cimű konferenciája külön kerekasztal-beszélgetést szervezett fiatal sikeres nőknek. Kamasz Melinda főszerkesztő-helyettes arra kereste a válaszokat a résztvevőkkel, hogy milyen stratégiával építkeznek, hogyan találják meg a munka és a magánélet között az egyensúlyt.  

Nagyon különböző életpályákat villantottak meg a beszélgetés résztvevői, hiszen cukrász, díszlet- és divattervező, alpolgármester, olimpiai bajnok, valamint egy 13 gyermekes édesanya is helyet foglalt a színpadon. A színes történetek között sok kapcsolódási pontot találhattak az érdeklődők. Valamennyiüket olyan kompetenciák jellemzik, mint motiváltság, elszántság, kreativitás és kudarctűrés.

Sallay Fanni, a Cake Shop alapító-tulajdonosa arról mesélt, hogy a szülés után magánéleti krízis miatt kellett életét új pályára irányítania. Sütemények készítésébe fogott, mint egyébként nem kevesen. De Fanni sokkal továbbjutott mint sok remek hobbicukrász, kitartó és céltudatos munkával ma már egy 400 milliós árbevétellel rendelkező vállalkozást irányít, gasztrofesztiválok, éttermek, multicégek beszállítójává is vált 30 éves korára. Három gyermeke, három cukrászdája van, és fine dining éttermek versenyeznek a termékeiért.

Kiss Kósa Annamária a pozsonyi egyetemen végzett díszlet- és jelmeztervezői szakon, színházi munkái mellett saját gyerek- és alkalmi ruha kollekcióval is a piacra lépett. Kamasz Melinda arra volt kíváncsi, mennyire nehéz megélni a divatpiacon, hiszen a fast fashion cégek relatíve alacsony áraikkal tarolnak. Annamária úgy látja, hogy az embereknek igénlik az egyedit is, különösen igaz ez az esküvői ruhákra. Továbbra is két lábon áll, mert a színházi munkáriól sem szeretne lemondani, sőt szépségverseny szervezésével is foglalkozik a Felvidéken.

Lakatos Magdolna a vállalkozás nem hétköznapi értelemben vett, de minden elismerést megérdemlő útját járja, férjével 13 gyermeket nevelnek, a legnagyobb 22 , a legkisebb 4 éves. Magdolna elmesélte, hogy maga is nagy családból származik, ha nem is ilyen nagy létszámúból, de férjével hitük szerint élnek, így a gyerekvállalásban teljesedett ki az élete, ahogy ő fogalmazott: a helyén van. Ebben persze nagy segítség és támasz bankár férje, aki biztosítja az ehhez szükséges anyagi hátteret is.

Király Nóra Újbuda alpolgármestereként 5 gyermek édesanyja is. Már főiskolásként vonzódott a közélethez, a Fidelitasban kezdte politikai pályáját, majd önkormányzati képviselő lett. Közben sorra születtek gyermekei, ötgyeremekes anyukaként igazi időzsonglőr, bár elmondta, rendkívül sokat köszönhet szüleinek, akik főállású nagyszülőkként lehetővé teszik, hogy karrierjére is koncentrálhasson. Fontosnak tartotta elmondani, hogy a nők karrierépítését számos intézkedéssel segíti a kormány, de mindenki maga dönthet arról, hogyan és mikor kíván visszatérni a munka világába, vagy inkább a gyereknevelést tekinti hivatásának.

Risztov Éva sikeres sportolói pályáját mindenki ismeri, ő monstanság a civil életben a munka világával ismerkedik, egy ügynökségnél asszisztens, fogalmazott nevetve, már előrelépett, mert gyakornokként kezdte. Tanulja a vállalkozó létet, csupa olyasmit, amit korábban nem kellett végeznie, például a postázást. Kamasz Melinda kérdésére határozottan elmondta, lezárta azt az életszakaszt, ami az úszásról szólt, nem is hiányzik neki, sőt uszodába sem jár. Nagyon fontos kérdésnek tartja, hogy a sportolókat meg kell tanítani a civil életbe történő beilleszkedésre, maga is nap mint nap meglepődik, hogy mennyire más a való világ az uszoda védett és kiszámítható környezetéhez képest.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink