Felminősítették a Masterplastot

Hírek Figyelo.hu
Felminősítette a Masterplast kötvénybesorolását a Scope Ratings a magyar építőipari gyártótársaság újabb kötvénykibocsátása előtt.

Felminősítette a Masterplast kötvénybesorolását a Scope Ratings a magyar építőipari gyártótársaság újabb kötvénykibocsátása előtt. A német hitelminősítő a korábban kibocsátott kötvények B+ minősítéséről a kibocsátandó kötvényeket BB- kategóriába minősítette fel, ami megfelel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramja (NKP) elvárásainak. A Scope legfeljebb 9 milliárd forintos kötvénykibocsátással számol – íjra a VG.

A társaság tervei szerint a kötvényaukcióra 2021. év végéig sor kerülhet,

melyben szervezőként, forgalmazóként a Raiffeisen Bank Zrt. fogja támogatni. A kötvényeket az MNB elvárásaival összhangban a kibocsátást követő 180 napon belül bevezeti a vállalat a Budapesti Értéktőzsde kötvénypiacára.

A Masterplast már két aukción van túl az NKP keretében, 2019 és 2020 végén is 6-6 milliárd forint értékben vitt piacra kötvényeket.

A tavalyelőtti aukción 1,93, a tavalyin pedig 2,12 százalékos átlaghozammal keltek el az egyaránt hét éves futamidejű, fix kamatozású papírok.

(Borítókép: A Masterplast Nyrt. orvosi maszk és védőfelszerelés-alapanyag gyártó csarnokát adták át a településen. 2021.06.29. Sárszentmihály (Fotó: Nagy Norbert, Fejér Megyei Hírlap)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink