Fej-fej mellett a két szupergazdag üzletember

Hírek Figyelo.hu

A Forbes.com szerint nem egészen egy hónappal azután, hogy április végén Jeff Bezos vagyona harmadszor is átlépte a 200 milliárd dolláros álomhatárt, az amerikai üzletember már nem mondhatja magát a világ leggazdagabbjának, hiszen a francia milliárdos Bernard Arnault szorosan felzárkózott melléje a dobogó legfelső fokára.

Mint írták, jelenleg mindketten 186 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkeznek.

Fotó: Clemens Bilan / MTI/EPA

A luxusipari termékeket gyártó LVMH tulajdonosa, a cége részvényeinek árfolyamában bekövetkezett emelkedésnek köszönhetően 800 millió dollárral gazdagabban zárta a múlt hetet. Az Amazon papírjai viszont 1 százalékot estek a tengerentúlon, 2,3 milliárd dollárral apasztva Bezos vagyonát. Az erőteljes tőzsdei árfolyammozgások közepette Arnault cégének értékeltségével pénteken napközben még meg is előzte riválisát, később azonban emelkedésnek indultak az Amazon részvényei, ami később eltüntette a különbséget kettejük vagyona között.

Nem az első alkalommal fordult elő a cikk szerint, hogy Arnaultnak sikerült megelőznie Bezost,

hiszen 2019 decemberében már maga mögé tudta utasítani a csomagküldő cégóriás alapítóját. Ám az Amazon részvényei hamarosan emelkedésnek indultak, és ennek következtében a francia milliárdos még aznap vissza is szorult a második helyre. Azóta mindketten 76 milliárd dollárral növelték a vagyonukat.

Amikor a Forbes április elején közzétette a világ leggazdagabb embereiről készített rangsorát, Bezos állt ez első helyen 177 milliárdos nettó vagyonnal, Arnault foglalta el a harmadik helyet 150 milliárddal, kettejük között pedig a második pozícióban a Tesla alapítója, Elon Musk volt található.

Időközben azonban az LVMH részvényei közel 21 százalékkal emelkedtek, ami a háromszorosa az Amazon által ugyanezen időszakban elért 7 százaléknak,

így pedig a francia üzletember szép lassan beérte az amerikai multimilliárdost.

(Borítókép: Bernard Arnault (Nicholas Kamm, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink