Ezer alatt az új fertőzöttek száma itthon

Hírek figyelo.hu

Az elmúlt 24 órában 976 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 354 252 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 615 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 233 232 fő, az aktív fertőzöttek száma 109 405 főre csökkent – írja a koronavirus.gov.hu.

Jelenleg 4 218 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 294-en vannak lélegeztetőgépen.

Az eddig Magyarországra érkezett vakcinákat mára gyakorlatilag felhasználták, eddig 130 318 fő kapott oltást, 2939 fő már a második oltását is megkapta.

Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is már megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg.

A következő vakcinaszállítmány ma érkezik, a Pfizer az előzőnél kevesebb, közel 36 ezer ember oltására elég oltóanyagot szállít. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása.

(Borítókép: Koronavírusteszthez vesz mintát a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársa Máténé Varga Erikától, a Hajdú – Bihar Megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatal munkatársától a szociális szférában dolgozók tesztelésén, az intézet fogászati ügyeletének épületében 2021. január 17-én. (MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink